Vaše cvijeće nikada neće uvenuti ili lišće požutjeti: pomiješajte ova tri sastojka i pospite po svojim biljkama, čuda čekaju!

Ako vam je cvijeće beživotno, lišće otpada ili žuti? Danas je vaš sretan dan jer vam donosimo recept koji će vaše biljke sigurno vratiti u život.

Potrebno je:

– kora od banane

– Žlica kave u prahu

– ljuska jajeta

Pripremiti:

Sastojke stavite u blender i dodajte litru vode. Sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu žlicom rasporedite po biljkama. Rezultati će vas iznenaditi.

U nastavku pogledajte savjete kako orhideje učiniti lijepim i šarenim.

Ljeti zalijevajte orhideju jednom ili dva puta tjedno, a zimi čak svaka dva do tri tjedna.

“Bolje je zalijevati kišnicom, ali ako može odstajati nekoliko dana, pogodna je i voda iz slavine. Zalijevanje je najbolje obaviti ujutro, kako bi kompost ostao vlažan, ali ne mokar.” Ivona Žinić, mag agronomije za “Večernji. hr” pojasnio.

Ako i vi volite ljepotu orhideja, evo nekoliko korisnih savjeta kako ih sačuvati:

Orhideje vole vlažan zrak
Prskati jednom, dva ili tri puta dnevno, ovisno naravno o sobnoj temperaturi, odnosno rjeđe u hladnoj, a češće u toploj prostoriji. Bilo u vrijeme cvatnje ili odmora, jako je potrebno i korisno prskati (rositi) bule.

Stvaranjem vlažnog zraka sprječava se skupljanje gomolja i sušenje malih žilica, a mladi izdanci i pupovi mogu biti oštećeni suhim zrakom tijekom rasta.

Orhideja zemlja i prostor
Orhideje traže lagano, prozračno i prozračno tlo, a najbolje rastu na bogatom humusu ili zemlji vezanoj uz koru ili kamenčiće. Pustite tlo da se osuši između zalijevanja. Za vrijeme cvatnje biljka treba više vode. Nikada ne dopustite da pliva u vodi jer će to oštetiti biljku.

Orhideje se ne uzgajaju u običnoj zemlji. Jedan od načina da uništite epifitsku orhideju je da je posadite u obično tlo. Njihovo korijenje raste s vrha, a ne s dna kao kod većine biljaka.

U domaćim uvjetima prilagođava se temperaturnom rasponu od 18-32°C i vlažnosti zraka preko 60%. Ako ne promatramo ovu temperaturu i vlažnost, cvijeće će pasti. Isto tako, ako biljku izložimo izravnom svjetlu, ona će izgorjeti i uginuti, dok će joj pri vrlo slabom svjetlu listovi potamniti i rijetko će cvjetati. Temperaturna razlika između dana i noći trebala bi biti oko 8-10 ℃.

Ako su u hladnoj prostoriji, lišće može požutjeti i otpasti. Ako se to dogodi, uklonite požutjelo lišće i nastavite s uobičajenom njegom.

Nitko nije znao zašto njezina kuća tako dobro miriše: Onda je otkrila prirodni osvježivač zraka koji ćete odmah poželjeti koristiti u svom domu

Ako vam se dogodi da na poklon dobijete prekrasnu orhideju, ali više nikada ne procvjeta, imamo rješenje.

Bez obzira o kojoj se vodi radi, za kuhanje nemojte koristiti prokuhanu vodu, već zeleni čaj. Ne morate napraviti zasebnu šalicu, ali ostavite gutljaj na dnu šalice iz koje pijete i na kraju dana ulijte u orhideju.

Nemojte pretjerivati ​​s količinom, pazite da čaj ne bude prejak – dodajte najviše dvije žlice dnevno i nemojte zalijevati vikendom.

Preporučujemo