Proslavljenu rukometašicu Andrijanu Budimir veliki broj ljudi pamti i kao djevojku pokojnog Tošeta Proeskog, koji je po*inuo 16. oktobra prije petnaeest godina. Njih dvoje su bili u ljubavnoj vezi,sve do kraja njegovog života odosno do ko*ne saob*aćajne nesre*e, kada je Toše izgubio život. Oni su živjeli skupa u naselju Zlokućani, u Tošetovoj prelijepoj vili, gdje su zajedno planirali vjenčanje, porodicu i budućnost.

Dan kad je otišao mladić anđeoskog glasa / Bljesak.info | BH Internet magazin
Zadnju poruku koju je ovaj pjevač poslao svojoj djevojci je glasila : „Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te”, prenosili su domaći mediji. Poslije tragedije se u potpunosti povukla iz javnosti i dugo je tugovala za Proeskim.

zabava, estrada, toše proeski, andrijana budimir
Nakon njegove sahrane inače, dugo se pisalo o tome kakve je probleme imala s njegovom porodicom. Navodno, njegov joj je zet bio zabranio da im ulazi u kuću da ne bi došla u posjed njegovih albuma na engleskom jeziku i tako zgrunula velike svote novca. Takođe, zbog ove ljubavi je išla i na sud – s Tošetovom menadžerkom koja je tvrdila da sportistkinja i, kako su ga zvali, Makedonski slavuj, u stvari i nisu bili u vezi.

Andrijana Budimir

Poslije izvjesnog vremena, ipak je smogla snage da odluči da nastavi sa svojim životom. Ona je danas sretno udata i ima sina. Ugostitelju iz Skoplja, Johanu, izgovorila je sudbonosno „da” 2013. godine. Iduće je već rodila Maksima. Još uvijek je, inače, vezana za sportski svijet. Osnovala je školu rukometa i trener je muške ekipe kluba „Skopje”, napominje s vremena na vrijeme štampa.

Preporučujemo