Prognoza vremena za Bosnu i Hercegovinu za srijedu: temperature do 20 °C, ali i snijeg i kiša Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu
U našoj zemlji jutros je pretežno oblačno vrijeme.

07:00 (°C) Temperatura: Bjelašnica 0; Sokolak 7; Ivan Sedlo 8; Bugojno, Livno 10; Sarajevo, Zenica 11; Široki Brijeg, Tuzla 12; Mostar, Prijedor, Srebrenica, Trebinje 13; Bijelina, Doboy, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 14, Banja Luka, Bihać 15, Neum 16 Atmosferski pritisak u Sarajevu je 930 hPa, 15 hPa ispod normalnog i nešto niži.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u većini predjela, uglavnom poslijepodne i tokom noći. Više padavina ima Hercegovina i jugozapadna Bosna. Vjetar umjeren do jak, sa jakim udarima juga i jugoistoka. Najviša dnevna temperatura od 12. do 18. na sjeveru Bosne mogla bi dostići 20°C.

Nove informacije o samoubistvu supruge Mirka Šarovića: Ko je bila Stojanka Šarović?
trend
Nove informacije o samoubistvu supruge Mirka Šarovića: Ko je bila Stojanka Šarović?
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Dnevna temperatura oko 14℃.

Biološka prognoza – Ukupni uslovi će biti lošiji veći dio dana kako se vremenski uslovi pogoršavaju, postepeno šireći se sa zapada. Neuobičajeno visoke temperature, padavine i južni vjetrovi mogu uzrokovati više bolova kod osoba s hroničnim bolestima. Mogu se javiti reakcije kao što su glavobolja, reumatski bol, bol na mjestu ozljede, razdražljivost i nesanica. Najbolje je ne dozvoliti sebi da se bavite pretjeranim aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju se savjetuje opreznija vožnja.

U nedjelju, 11. februara 2024. godine bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom koncentrisanom u Hercegovini, zapadnoj Bosni, dijelovima centralne i istočne Bosne. U južnim predjelima zemlje očekuju se intenzivnije padavine, praćene pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti umjeren sa jakim jugom. Prema večeri vjetar je postepeno jenjavao. Od 6 do 12 sati najviša temperatura u južnim i sjevernim dijelovima zemlje je 14°C, a od 10 do 16 sati svakog dana najviša temperatura u sjevernoj Bosni iznosi 19°C.

Ponedjeljak, 12.02.2024., vrijeme je bilo oblačno. Kiša se prije podne očekuje u područjima Hercegovine i zapadne Bosne. Popodne i noću u cijeloj zemlji bit će kiše ili lokalnog pljuskova. U večernjim satima na planinama se očekuje padanje snijega. Vjetar slabiji na sjeveru i sjeverozapadu Bosne i slabiji u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4℃ do 8℃, na jugu može dostići 10℃, a tokom dana od 8℃ do 14℃.

Na snazi ​​narandžasto vremensko upozorenje, meteorolozi upozoravaju na moguće poplave: ‘Budite spremni’
prije 1 dan
Na snazi ​​narandžasto vremensko upozorenje, meteorolozi upozoravaju na moguće poplave: ‘Budite spremni’
U utorak, 13. februara 2024. u Bosni će prije podne biti oblačno, povremeno sa slabom kišom i slabim snijegom na planinama. U poslijepodnevnim satima padavine su prestale i naoblaka se postepeno smanjivala. U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Duvat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar slab do umjeren. Temperatura je od 2℃ do 8℃ ujutro, 6℃ do 12℃ tokom dana, a može dostići i 16℃ na jugu.

Srijeda, 14.02.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar je slab i mijenja smjer. Jutarnja temperatura od 0°C do 5°C, na jugu do 7°C, a dnevna od 6°C do 12°C, na jugu do 16°C.

Preporučujemo