Znate li zašto ženama rastu dlake na bradi? To vam vaše tijelo govori
Koliko god je popularno da Daleke imaju samo muškarci, istina je da Daleke imaju i žene na bradi

Sve žene imaju dlake na licu i tijelu, ali su obično vrlo rijetke i svijetle boje, pa ih je teže primijetiti. Obično imaju problema s tamnom kosom, a ne oni sa svijetlom ili plavom kosom.

Gubitak kose kod žena javlja se u starijoj dobi ili zbog hormonalne neravnoteže, što može ukazivati ​​da se nešto ozbiljno događa u tijelu, ali i biti posljedica zdravstvenih problema. Prekomjerna ili neželjena dlakavost na tijelu i licu kod žena naziva se hirzutizam.

Godina

Ako ste stariji, u 80. ili 90. rođendanu, tada ste u opasnosti da počnete puštati bradu poput muškarca. Nekim se ženama dlake na licu mogu pojaviti ranije tijekom menopauze jer proizvode manje estrogena.

Gen

Provjerite žene u svojoj obitelji. Ako imaju nekoliko grmova, onda će vas za nekoliko godina najvjerojatnije zadesiti ista sudbina.

neravnoteža hormona

Hormoni su korijen mnogih problema, a rast dlaka na licu mogao bi biti jedan od njih. Osobito ako ste trudni, kada vam hormoni pojačano rade, nemojte se uznemiriti ako primijetite višak dlačica na licu. Ovo je privremena pojava.

policistični jajnici

Ovo je prilično često stanje koje utječe na rad ženskih jajnika. Tri su glavna simptoma: neredovita menstruacija, policistični jajnici i višak “androgena”. Ako ste zabrinuti zbog toga, trebate razgovarati sa svojim liječnikom.

Cushingov sindrom

Dlake na bradi mogu biti posljedica Cushingovog sindroma, skupa simptoma uzrokovanih visokim razinama hormona kortizola. Drugi simptomi mogu uključivati ​​strije, debljanje, gubitak libida te slabost mišića i kostiju.

riješenje

Mnogo je načina kako se riješiti dosadnih dlačica – depilacija voskom, čupanje, brijanje ili lasersko uklanjanje dlačica, što bi trebalo biti trajno rješenje. Ako ste zabrinuti zbog izgleda vaše brade, preporučujemo da se obratite liječniku kako biste utvrdili uzrok i riješili problem.

Preporučujemo