Bila je izuzetno poznata lepotica, a ona je bila filmska zvezda nominovana za prestižnu Oskar nagradu. Njih dvoje su zajedno stvorili jednu od najuzbudljivijih i nezaboravnih romansi u bogatoj istoriji Holivuda. To se dešavalo otprilike oko 1980. godine, kada su se sudari svetala Rajana O’Neala i sjaja Fare Foset sjedinili – deset godina nakon što je Rajan ostvario prepoznatljivu ulogu u “Ljubavnoj priči” koja je duboko uticala na njegov život. Ova sudbina ih je spojila kratko nakon što je Fara završila svoju ulogu u popularnoj TV seriji “Čarlijevi anđeli.”

“U mom životu nisam nikada video dvoje tako izuzetno privlačnih, strastveno zaljubljenih ljudi,” s ponosom izjavljuje Ali MekGro, kolega iz “Ljubavne priče.” “Bilo je magično biti deo njihove svetlosti.”Zvanično su postali par 1982. godine i njihova ljubav je potrajala punih 15 godina. Tokom tog perioda, Fara je donela na svet sina Rajanu, Redmonda. Međutim, 1997. godine, javno su prošli kroz tešku i bolnu rastavu, koja je privukla veliku pažnju medija. No, sudbina je imala druge planove, i ponovno su se spojili 2001. godine, ostajući zajedno sve do Fara-inog tragičnog odlaska 2009. godine. Njihova 30-godišnja ljubavna priča zatvorila je svoje poslednje poglavlje.

Godine 2006, nakon obnove njihove romanse, Fara je dobila dijagnozu analnog raka. Uprkos hrabrim i agresivnim terapijama, alternativnim tretmanima, hemoterapiji i operacijama, rak se nažalost proširio na njenu jetru. Borba je bila teška, Fara je oslabila, provela mnogo vremena u bolnici i suočila se sa gubicima, uključujući i gubitak kose. Rajan je bio uz nju svakog trenutka, pružajući joj neprestanu podršku.Iako su prognoze bile sumorne, Fara se nije predala. Uzimajući u svoje ruke, čak je dokumentovala svoju borbu protiv raka koristeći ručnu video kameru kako bi stvorila emotivan dokumentarni film pod nazivom “Fara i njena priča.” Rajan se priseća trenutka kada mu je uputila pitanje: “Da li ću uspeti?” Na što je on hrabro odgovorio: “Hoćeš.”

Osim tog trenutka, Rajan priznaje da nisu razgovarali o “kraju” niti o onome što budućnost donosi. “Fara je bila spremna za sve ishode. Nikada se nismo bavili razgovorima o testamentu ili mestu njenog poslednjeg počinka,” priseća se Rajan.Na sudbonosni dan 25. juna 2009. godine, Fara je izgubila svoju hrabru borbu i napustila ovaj svet. Rajan je bio uz nju do samog kraja, pružajući joj nežnost i podršku koju je trebala u tim teškim trenucima.Više od godinu dana nakon Fareove smrti, Rajan i dalje nosi teškoće u srcu kada je reč o svojoj velikoj ljubavi. “Ostala je praznina tamo gde bih voleo da je bila”, ispoveda se Rajan. “Ta praznina ne može da se popuni.”

Kad je reč o njihovom sinu Redmondu, borio se sa zavisnošću o drogama i završio u zatvoru. Međutim, Rajan sada s ponosom ističe da je Redmond na putu ozdravljenja. “Sada je trezan, nije u zatvoru i ima svoj mali dom,” sa ponosom ističe Rajan. “Uspješno se trudi da Fara bude ponosna na njega.”Zadnjih godina Fareinog života naučili su Rajana mnogo važnih lekcija, uključujući i kako biti bolji partner. “Nikada nisam voleo nikoga više nego poslednjih nekoliko godina”, kaže Rajan, ističući pritom jednostavnost Fare i njeno ostvarenje životnih snova. “Ona je suštinski bila jednostavna devojka iz Teksasa koja nikada nije očekivala da će postići takav uspeh. To je bilo zaista divno.”Jedna od stvari koja će nas podsećati na Faru zauvek je njen nezaboravni stil sa perjem, a Rajan otkriva da je nosila taj prepoznatljivi izgled iz dubokog razloga. “Pitao sam je: ‘Zašto nosiš kosu na taj način? To je kao lavlja griva'”, seća se Rajan. “Rekao sam: ‘Svi te prepoznaju po tome.’ A ona je odgovorila: ‘Zato što je to ono što jesam.'”Nakon što je zajedno proveo gotovo tri decenije sa Farama, Rajan deli ono što je naučio o ljubavi: “Ljubav nije savršena. Nema takve stvari kao savršena ljubav”, objašnjava on. “Ali možete nešto učiniti sa nesavršenom ljubavlju. Možete je oblikovati, održavati je živom i pronaći načine da ostanete zajedno. Ključ je da ostanete zajedno.”Iako nije uvek bio idealan partner i suočavao se sa razvodima i komplikacijama u prošlim vezama, Fara je imala veliki uticaj na njega. “Ona me je naučila kako biti bolji partner”, ističe Rajan. “Učila me je bez da je to shvatala.”Sama Fara je znala Rajana bolje od ikoga, jer mu je u svom testamentu ostavila – ništa, što je bila njena poslednja poruka čoveku koji je dugo voleo i cenio.

Preporučujemo