Nakon gotovo deset godina neprospavanih noći, Irena Hološi (83), hrabra baka iz Kikinde, napokon je razriješila misterij prljave fasade svoje kuće zahvaljujući pažljivo postavljenim kamerama za videonadzor, koje je financirala iz svoje skromne mirovine koja se godinama skupljala. Irena, osoba koja se nikada nije predavala, otkrila je da su krivci za zlostavljanje njenog doma bili susjedi iz Ulice Brache Tatika. Prema izvješću Alo, 70-godišnji muškarac je petrolejom namjerno oskvrnuo rolete, komarnike na prozorima i vanjski dio vlastite kuće. Ovaj morbidni trend se nastavljao, ali zahvaljujući Ireninim kamerama, konačno je došao kraju. Snimak je otkrio identitet počinitelja i pomogao policiji u rasvjetljavanju slučaja.

Marija Varga, kćerka Irene, izjavila je da je policija poduzela daljnje korake i predala slučaj Osnovnom tužilaštvu. Nakon što je godinama mukotrpno pokušavala očistiti vanjski dio svoje kuće, Irena je shvatila da ni najbolji razrjeđivači ne mogu ukloniti ove uporne mrlje. Osjećala je istinski pakao, nije mogla spavati, a dani i noći bili su ispunjeni brigom i nespokojstvom. Prljavo ulje se tvrdoglavo držalo, a Irena je nebrojeno puta pokušala prekriti te mrlje bojom. Roletne su bile potpuno uništene, što je izazvalo veliku emotivnu bol. Ona je ispričala kako je bila prisiljena kupovati nove pregrade, no to nije bilo dovoljno. Svaki napad predstavljao je dodatno duševno zlostavljanje koje je neprestano podnosila.

Irena Hološi je po zanimanju krojačica i uvijek je cijenila obiteljske vrijednosti. Iako o tome nikada nije javno govorila, svojim je talentima čak pomogla obitelji Vandal. Nekoliko puta je šivala odijela za njih i čak dizajnirala vjenčanicu koju su nosili na svojem vjenčanju. Njen odnos s tom obitelji bio je ispravan i pun poštovanja. Njezin suprug je bio slikar, a Irena je bila njegova najveća podrška. Odlučila se vratiti u svoj rodni grad Brčko, napustivši Beograd, jer je shvatila da je život u gradu sa smanjenim primanjima i istovremeno pohađanje škole jednostavno nepodnošljiv. Tamo je, u početku, izvodila rock glazbu s lokalnim bendom, no njen životni put se potpuno promijenio kad je Lira Show bend stigao u Brčko. Odlučili su potražiti pjevačicu, a Irena se odazvala njihovom pozivu. Od tog trenutka, Irenina sudbina se preokrenula, a postala je glazbena ikona s nevjerojatnom karijerom i slavom koja će trajati kroz generacije.

Preporučujemo