Sastojci
Za recept je potrebno 1/2 kg jagoda, 250 g brašna, 2 jaja, 180 do 200 g šećera (ako jagode nisu slatke povećati na 200), 2 vrećice vanilin šećera, 240 g kiselog vrhnja. , 120 ml ulja, 2 žličice praška za pecivo i prstohvat soli.

Priprema

Dobro izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer, prije nego što u smjesu umiješate ulje i kiselo vrhnje.

U ovu smjesu u dva odvojena navrata umiješajte kombinaciju brašna, praška za pecivo i malo soli. Jednostavno kombinirajte uz nježan dodir.
Nakon što ste kalup obložili papirom za pečenje, pažljivo rasporedite polovinu smjese, a zatim na vrh nježno poslažite ploške jagoda debljine otprilike pola centimetra.

Pomiješajte preostalu smjesu s prethodno izlivenim sastojcima i nastavite ponovno sastavljati jagode kao što je prikazano u videu s uputama.

Za pečenje kolača potrebna je temperatura pećnice od 175 stupnjeva. Da biste utvrdili njegovu spremnost, umetnite čačkalicu u sredinu i uklonite je kada se osuši. Na kraju, za završnicu, po vrhu pospite šećer u prahu.

BONUS

Nemojte zanemariti početne znakove masne jetre jer se mogu manifestirati na licu.

Čišćenje i detoksikacija primarne su funkcije jetre, što je čini nevjerojatno vitalnim organom u tijelu. Kako bi se opterećenje ovog organa svelo na najmanju moguću mjeru, ključno je dati prioritet unosu tekućine, uključujući vodu i čajeve, te raznoliku ponudu voća i povrća. Nasuprot tome, važno je kloniti se masne i pržene hrane, a također prakticirati umjerenost kada je u pitanju konzumacija alkohola.

Sa svojim vitalnim funkcijama pročišćavanja krvi, apsorpcije hranjivih tvari i proizvodnje kemikalija za bitne tjelesne funkcije, jetra igra ključnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja. Svaki kvar ili oštećenje jetre može dovesti do teških i potencijalno po život opasnih zdravstvenih komplikacija.

Manifestacija bolesti može se promatrati kroz različite simptome.

Primarni pokazatelj bolesti jetre je nakupljanje viška tekućine u tijelu, poznato kao zadržavanje vode. Ovo se stanje može prepoznati po primjetnom oticanju i nogu i trbuha.
Kada jetra ne može proizvesti bilirubin, tvar koju proizvode crvena krvna zrnca, to rezultira žutilom kože i bjeloočnica. Ovo stanje označava težu bolest jetre, koja potencijalno napreduje do zatajenja jetre.
Kada je tkivo jetre ozlijeđeno i ne može obraditi krv, može doći do krvarenja. To može rezultirati prisutnošću krvi u stolici ili povraćanjem krvi, budući da je krv usmjerena u područja kao što su probavni trakt i jednjak.
Ako nečija jetra ima poteškoća u obradi bilirubina, to može rezultirati blijedom stolicom. Osim toga, nakupljanje viška soli (bilirubina) ispod kože može dovesti do svrbeža kože.
Ako primijetite bilo koju od ovih indikacija, neophodno je zakazati pregled kod liječnika, navodi Esspresso. Koji su znakovi koji ukazuju na usporen rad jetre?

Čak i uz minimalan fizički napor, umor se često može manifestirati. Glavobolje se mogu javiti na stražnjem dijelu oka. Zglobovi i mišići mogu boljeti. Znojenje se može pojačati jer se tijelo nastoji riješiti toksina koje jetra ne može metabolizirati. Nakupljanje neprerađenih i izbačenih toksičnih spojeva može dovesti do kožnih problema kao što su akne i ekcemi. Alergije mogu biti stalna borba zbog viška toksina u tijelu.
Osjećati bol u trbuhu i nadutost, zajedno sa zatvorom ili proljevom, može biti izazovno iskušenje.

Preporučujemo