Evo 10 pokazatelja da se u vašem tijelu razvija rak.

Jedan poseban znak, koji mnogi pojedinci često zanemaruju, rangiran je pod brojem 3. 
Otkrijte 10 pokazatelja koji označavaju rast raka u vašem tijelu; među njima se treći znak često zanemaruje. Svaka trajna promjena koja traje dulje od 48 sati, kao što je prisutnost krvi u stolici, može potencijalno ukazivati ​​na prisutnost raka debelog crijeva.

Kada je riječ o prevenciji i učinkovitom liječenju, ključno je imati znanje i sposobnost prepoznavanja pokazatelja raka.

Uzmite u obzir ove početne pokazatelje koji mogu ukazivati ​​na prisutnost raka:

1. Iritacija kože

Tijelo doživljava rak kao napadača, što potiče imunološki sustav da se uključi u borbu uz pomoć bijelih krvnih stanica. Kao rezultat toga, dolazi do eskalacije cirkulacije krvi u regijama gdje se razmnožavaju stanice raka, posljedično izazivajući svrbež, crvenilo, zatezanje i promjenu boje kože.

2. Promjene u uzorcima mokrenja

Ako primijetite bilo kakve promjene u mokrenju, poput prisutnosti pjene, neobičnog urina, mirisa ili promjene boje, važno je potražiti liječničku pomoć jer to potencijalno mogu biti znakovi raka.

3. Promjene u vokalnom tonu i visini

Rast tumora u vašem tijelu može utjecati na visinu i ton vašeg glasa. Stoga se sve promjene u vašem glasu trebaju smatrati potencijalnim pokazateljima raka grkljana.

Trajne ozljede koje se odbijaju zaliječiti

Kada rana ustraje u procesu zacjeljivanja, to može ukazivati ​​na prisutnost raka. To se događa zato što imunološki sustav usmjerava svoju pozornost na davanje prioriteta iskorjenjivanju raka, preusmjeravajući svoje resurse od zacjeljivanja rane.

Kašalj

Ako imate uporan kašalj, važno je da se pregledate na razne vrste raka, uključujući rak grla, pluća i želuca. Ne odgađajte potražiti liječničku pomoć ako imate uporan kašalj.

6. Krvarenje

Ključno je potražiti liječničku procjenu ako osjetite bilo kakvo neobjašnjivo krvarenje koje se ne može povezati s vašim redovitim menstrualnim ciklusom. Bilo da se radi o krvarenju iz maternice, bradavice ili bilo kojeg drugog organa, ono zahtijeva hitnu liječničku pomoć.

Prisutnost kvržica u usnoj šupljini ili na jeziku.

Ako primijetite bijelu kvržicu na desnima, grlu ili u ustima, to potencijalno može ukazivati ​​na prisutnost raka. Važno je potražiti savjet liječnika ako osjetite bilo koji od ovih simptoma.

Ispod površine kože nalazi se primjetna masa.

Kako biste utvrdili postoje li promjene, preporučljivo je fizički pregledati površinu i potražiti bilo kakve abnormalnosti. Nježno dodirujte različite dijelove tijela, uključujući prsa, pazuhe, trbuh, kožu, grlo i testise. Ova praksa je od iznimne važnosti jer omogućuje rano otkrivanje bilo kakvih promjena prije nego što prerastu u značajnije tumore.

Promjene u pokretima crijeva

Na rak debelog crijeva može ukazivati ​​svaka trajna promjena, koja traje duže od 48 sati, uključujući i prisutnost krvi u stolici. Važno je biti na oprezu zbog simptoma kao što su zatvor, proljev, stolice koje su tamnije boje, prisutnost sluzi, bol ili stolice koje su svjetlije boje.

Poteškoće s gutanjem ili smanjenje apetita

Utjecaj bilo čega što ometa probavni proces je značajan jer izravno ometa sposobnost tijela da dobije hranjive tvari iz hrane koju unosimo..

Preporučujemo