Premijera filma “Nedelja”, posvećenog životu legendarnog Džeja Ramadanovskog, zakazana je za 16. januar u MTS Dvorani, a već sada vlada ogromno interesovanje. Husein Alijević, poznatiji kao Husa, dobio je čast da glumi lik ovog legendarnog pevača, dok će Marko Janketić tumačiti lik Džambe, Džejevog najboljeg prijatelja.

Na promociji filma, Husa se pojavio sa svojom 25 godina mlađom suprugom, a film je već pretpremijerno prikazan predstavnicima medija. Jedan od emotivnih trenutaka filma donosi priču o teškom detinjstvu i odrastanju samog Džeja Ramadanovskog. Folker u filmu deli svoje sećanje na petak 13, svoj prvi nastup u Beogradu, i kako se suočavao sa izazovima tokom odrastanja.

Džejevo detinjstvo obeležile su borbe na ulicama Dorćola, gde je ulica postala njegov dom nakon roditeljskog razvoda. Boravak u domu, izostanak podrške od strane majke, ukrađeno jagnje i brojne druge anegdote čine deo njegove nekonvencionalne mladosti. Džejeva pripovest o prvom seksualnom iskustvu i životu na ulici dodatno osvetljava njegovu kompleksnu prošlost.

U filmu Džeja se dotiče i odnosa s prijateljem Džambom (tumači ga Marko Janketić), opisujući zločin koji je ovaj počinio i poseban odnos koji su imali. Džambo je bio važan oslonac za Džeja u teškim trenucima, pružajući mu podršku i zaštitu na ulici. Njihova prijateljstva, saradnja u kafani i zajednički izazovi čine snažnu priču o životu i borbi.

Džejevo zalaganje u školi, izostanak roditeljske podrške, spletke s prijateljima i povratak muzici i pevanju nakon izazova na ulici čine ovu priču intrigantnom i emotivnom. Publika će kroz film “Nedelja” imati priliku bolje upoznati život i ličnost Džeja Ramadanovskog, doživeti emotivne trenutke iz njegove prošlosti i saznati o ključnim ljudima koji su obeležili njegov put.

Preporučujemo