Goran Ivanišević, priznati hrvatski teniski stručnjak i mentor Novaka Đokovića, nedvosmisleno je podelio svoje iskustvo o odnosu s najizuzetnijim svetskim teniserom.Od 2019. godine, Ivanišević sarađuje s vodećim srpskim teniserom, naglašavajući da su se u nekim trenucima stvarale napetosti u njihovoj vezi, te da je njegov posao često bio izuzetno stresan.

Đoković je zahtevan do krajnosti. On žudi za vrhunskim rezultatima i nastojanjem da održi svoj neprikosnoveni status, zahteva vrhunsku posvećenost od svog glavnog trenera i svih ostalih članova tima.Srpki as često iskazuje svoj bes prema Ivaniševiću i drugim članovima tima tokom mečeva, iako mu to može biti neprijatno, Ivanišević mu ne uzima za zlo. O specifičnom odnosu između njih dvojice, Hrvat je detaljno govorio za “We Are Tennis”.

„Dobra analogija bi bila opisati Novaka Đokovića kao izvršnog direktora neke velike korporacije, gde on neprestano traži profit. Ti profiti su ono što ga izdvaja od drugih. Slično gubicima u poslovanju, ako izgubi, to znači gubitak tržišnog udela i pad na rang listi. Kao i svaki vrhunski igrač, Đoković to teško podnosi“, započeo je Ivanišević.On je naglasio da raditi s Novakom nije nimalo lak zadatak.

„S Đokovićem nije lako, posebno kada mu nešto ne ide kako treba. Tri dana nas je držao u neizvesnosti. Mučio nas je, izvlačio iz nas poslednje atome snage. Bilo je mnogo izazova, ali na kraju smo još uvek ovde, živi smo. Moje srce i dalje kuca dobro. Kao stariji čovek, moram brinuti o svom srcu“, rekao je Ivanišević i dodao:„Tu smo da bismo se osećali bolje, da bismo igrali bolje. Ponekad nije lako. Ponekad je veoma komplikovano“.Goran naglašava da Novak neprestano traži načine kako da unapredi svoju igru.

„On uvek želi da se usavrši. To je i dobra i loša strana za mene kao trenera i za ceo tim. Smatram da je značajno unapredio svoje voleje, igru na mreži općenito. Njegova pozicija na mreži je znatno poboljšana, teško ga je proći, što ranije nije bilo slučaj. Sada je veoma siguran na mreži, zna šta radi. I njegovi forhendi su sada mnogo jači. On ide na udarce“, objasnio je Ivanišević.

Hrvatski trener tvrdi da nije lako nositi se s Novakom kada izgubi meč.

„Ponekad mogu biti ljut na njega kada bespotrebno viče na nas. Kada izgubi meč, uvek pruža sve od sebe i trudi se. Ali nije lako nositi se s njim kada je poražen. Kao svako ljudsko biće, on se bori sa sobom. Znam da mu nije lako pronaći motivaciju, osvojio je sve, bio je prvi na svetu, ali on uvek pronalazi unutrašnju snagu koja ga pokreće“.

Preporučujemo