Na društvenim mrežama otvara se prozor u mnoge priče i iskustva, a često su to i priče koje nam duboko dirnu srce. Upravo jedna takva potresna priča podijeljena je 2021. godine na Facebooku od strane doktorice Gordane Jovin iz Novog Sada. Ova priča ostavila je neizbrisiv trag u njenom srcu i potaknula je da je podijeli s ostatkom svijeta. Njena iskrena objava opisuje susret koji ju je duboko dirnuo i inspirirao da ovu priču podijeli s drugima.

Te prohladne siječanjske večeri, doktorica Gordana odlučila je prošetati centrom grada. Nije ni slutila da će taj susret zauvijek promijeniti njen pogled na svijet. U podzemnom prolazu naišla je na čovjeka koji joj je izgledao poznato, iako ga nije mogla točno prepoznati. Ipak, njegov pogled privukao ju je kao magnet.Pozdravila ga je s poštovanjem i znatiželjom, a uskoro je saznala da je to čovjek s kojim dijeli prošlost. Njegova sudbina ju je duboko ganula. Dok je svirao melodiju na ulici, razmišljala je o tome koliko je teško sjediti na hladnim stepenicama i moliti za milostinju u takvim uvjetima. No, istina je bila mnogo dublja od onoga što se na prvi pogled moglo vidjeti.

Ovaj čovjek bio je brat nekoga koga je dr. Gordana poznavala. Iako je završio stomatološki fakultet i specijalizirao svoje područje, život ga je suočio s ozbiljnim zdravstvenim izazovima koji su ga spriječili da radi. Njegova priča o životnim teškoćama i borbi bez izlaza duboko je dirnula doktoricu.Dok je odlazila, osjećala je tugu i postavljala si pitanje: “Kako se ovaj čovjek nosio s takvim poteškoćama u životu?” Ta razmišljanja potaknula su je na djelovanje. Odlučila je pokrenuti fond ili organizaciju koja će pružiti humanitarnu podršku njenim kolegama u potrebi. Njena poruka bila je jasna: svi mi možemo izdvojiti jedan dinar kad budemo u mogućnosti i pružiti pomoć onima kojima je potrebna.Ova priča također nas podsjeća da trebamo biti zahvalni za svaki dar koji nam život pruža, za ljubaznost drugih i podršku koju dobivamo. Nalazimo se u svijetu u kojem mnogi ljudi prolaze kroz teškoće, a broj onih kojima je potrebna pomoć samo će rasti.Dr. Gordana Jovin nije samo podijelila priču o empatiji prema čovjeku u nevolji, već nas je i podsjetila na hirovitost i nepredvidljivost života. Njene riječi služe kao snažan podsjetnik da nikada ne zaboravimo svoju zajedničku humanost i spremnost da pružimo ruku pomoći onima koji je najviše trebaju.

Preporučujemo