Na Balkanu je teško pronaći osobu koja nije barem jednom u životu zavirila u svijet “Žikine dinastije”. Ovaj kultni serijal, s nezaboravnim likom Žike Pavlovića, ostavio je dubok i trajan utisak na gledatelje. Glavni protagonist, Žika Pavlović, bio je iznimno popularan zbog svojih oštroumnih dijaloga, koji se i danas često citiraju, a tumačio ga je neprikosnoveni glumac Dragomir Bojanić Gidra.

Gidra, koji je ostvario mnoge nezaboravne uloge u našoj kinematografiji i televiziji, vjerojatno će zauvijek ostati najpoznatiji po svojoj interpretaciji Žike Pavlovića u “Žikinoj dinastiji”. No, njegova karijera i život donijeli su i druge zanimljive aspekte koje je vrijedno istražiti.

Osim svoje izvanredne karijere, poznato je da je Gidra bio u braku s kolegicom Ljiljanom Kontić, a njihova ljubavna priča rezultirala je dolaskom njihove kćeri Jelene na svijet. Njegova bliska veza s Jovanom Stojanovićem, unukom njegovog brata Milomira, također je bila značajna u njegovom životu. Iako je Jovan bio mlad kada je Gidra preminuo, još uvijek nosi žive uspomene na svog voljenog djeda Dragomira.Posjet Jovanovom stanu kod Kalemegdana uvijek bi bio obasjan osmijehom na licu njegovog djeda Dragomira, člana Žikine dinastije. Ovaj iskusni glumac uvijek je izražavao svoju radost i dobro raspoloženje, bez obzira na okolnosti. Unatoč tračevima o njegovoj vjernosti supruzi Ljiljani, Jovan je uvijek stajao u obranu svog djeda, tvrdeći da istinska ljubav prema njegovoj supruzi nikada nije bila upitna.

Odnos između Gidre i Ljiljane nije bio bez svojih izazova, a privremeni razdvoji i nesuglasice bili su neizbježni u njihovoj dugogodišnjoj vezi. Međutim, unatoč svim tim preprekama, uvijek su uspijevali prevladati nesuglasice i pomiriti se.Prema riječima Jovanovog djeda, Stojanovića, Gidra nikada nije napuštao Ljiljanu zbog drugih žena. Jovan je slijedio svoje strasti i postao model koji je sudjelovao u raznim modnim kampanjama, glazbenim spotovima i revijama. Danas je Jovan u braku s Majom, šminkerkom, s kojom ima sina Alekseja.Svojom harizmatičnom osobnošću, Jovan je privukao mnoge žene na društvenim mrežama, što ga je učinilo još prepoznatljivijim i omiljenijim među širom publikom.

Preporučujemo