Mirka Vasiljević je srpska glumica i model. Važi za jednu od najpopularnijih glumica mlađe generacije. Rođena je 27. septembra 1990. godine u Beogradu.

Mirka Vasiljević, Vujadin Savić

Odrasla je sa mamom Mirjanom, tetkom Ljiljanom, tečom Goranom i bratom od tetke Nikolom. Završila je gimnaziju „Runđer Bošković“ i pohađala je „UMS“ školu za talente. Od pete godine je radila kao dječiji model i vodila je emisiju „City kids“ na televiziji Pink. Takođe se bavila folklorom. Pojavila se u spotu Tijane Dapčević za pjesmu „Zemlja mojih snova“.

2005. godine je tumačila glavnu ulogu Sofije u filmu „Mi nismo anđeli 2“ koji predstavlja nastavak filma „Mi nismo anđeli“. Glumila je sa velikanima kao što su: Nikola Koja, Srđan Todorović, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, itd. Takođe je počela da snima komediju „Ljubav, navika, panika“ u kojoj, pored Seke Sabljić, Nikole Simića i Marije Karan, ima glavnu ulogu.

2009. godine je bila Dunja Lađarski u seriji „Jesen stiže, Dunjo moja“ koja je nastala po trilogiji filmova: „Jesen stiže, Dunjo moja“, „Konji vrani“ i „Bledi mesec“. 2010. godine je učestvovala u snimanju komedije „Pare ili život“ koja se prikazivala na televiziji Pink. Takođe je glumila Blanki Salom de Korać u seriji „Miris kiše na Balkanu“ koja je urađena prema istoimenom romanu Gordane Kuić.

Mirka Vasiljević
Od 2009. godine Mirka je u vezi sa fudbalerom Vujadinom Savićem, sinom legendarnog fudbalera Dušana Savića i novinarke Marine Rajević Savić. Andreja je rodila 28. oktobra 2011. godine. Porodila se u bolnici koja se nalazi u francuskom gradu Bordou, a porođaju je prisustvovao Vujadin. U decembru 2013. godine je rodila ćerku Adrijanu, a godinu dana kasnije sina Mihajla.

Mirka je od malih nogu navijala za „Crvenu zvezdu“, a njen suprug i svekar su igrali za ovaj klub. Sa djecom se često seli pošto Vujadin igra za inostrane klubove. Iako ima mnogo obaveza, nalazi vremena za studije i glumu.

Vujadin Savić, Mirka Vasiljević

Iako nije završila glumu, Mirka školu nije zapostavila pa je upisala komunikologiju na privatnom fakultetu. Shodno obavezama oko troje djece koje je rodila do 25 godine života kao najveća ljubav fudbalera Vujadina Savića, Mirkino sticanje univerzitetske diplome se odužilo. Uporedo sa svim, Mirka je aktivna u pozorištu, gde je posebno uspješna u komadima za najmlađe.

Preporučujemo