Nakon 17 sati, na prometnicama Karlovačke županije, odigrala se dramatična potjera koja je izazvala znatan broj reakcija među sudionicima u prometu. Naime, za dva vozila u bijegu, navodno upravljana krijumčarima migranata, krenulo je barem četiri policijska vozila u potjeru. Početna točka ovog uzbudljivog događaja bila je Potok Tounjski, a potjera se odvijala prema Karlovcu i vjerojatno dalje autocestom prema Zagrebu, kako prenosi izvještaj Radio Mrežnice.

Prema svjedočenju očevidaca na terenu, policijske ophodnje u Potoku Tounjskom odmah su krenule u akciju kako bi zaustavile najmanje dva vozila koja su, prema njihovim informacijama, bila pod kontrolom krijumčara migranata. Brzo su krenuli u bijeg prema Karlovcu, a potom i dalje prema Zagrebu autocestom.

Policija je potvrdila da je jedno vozilo uspješno zaustavljeno, dok je drugo prošlo područje koje pokriva Policijska uprava Karlovačka. Uključene su policijske postaje iz Ogulina, Duge Rese i Karlovca u ovu akciju, prema neslužbenim informacijama.

Prema izvještajima novinara Radio Mrežnice, vozila su primijećena na autocesti prema Zagrebu, a na čvoru Lučko su već postavljena policijska vozila kako bi se spriječilo daljnje kretanje bjegunaca. Brojni vozači i sudionici u prometu svjedoče o intenzivnoj potjeri, a neki od njih dijele svoje doživljaje na Facebooku Radio Mrežnice.

  • Moja sestra je bila na putu prema Zagrebu, opisuje da je situacija bila vrlo neugodna na autoputu uslijed jurećih vozila.
  • Kroz Bosiljevo su prošli brzinom od 200 kilometara na sat.
  • Strašno! Djeca su se uputila prema meni i tada su, nažalost, bila na autoputu. Kažu da su doživjeli šok jer su izbjegli sudar u zadnji čas. Užas! – svjedoče vozači na Facebooku.

Preporučujemo