Vjenanje srpske premijerke Ane Brnabić je tema o kojoj se jako često piše i nešto je što intrigira našu javnost. Naime, premijerka Ana i njena izbabranica Milica Đurđić su već 15 godina u skladnoj emotivnoj vezi, gdje imaju i sina Igora kojeg zajedno odgajaju, pa zato ne čudi što njihov odnos privlači pažnju javnosti i da je toliko interesantan da privlači pažnnju čak i Aninim političkim oponentima.


Vjenčanje premijerke Ane Brnabić kao nezaobilazna tema nametnulo se i u okviru dokumentarca “Ana je tu”. U autorskom, zapravo diplomskom radu, novinara Adama Santovca predsjednica Vlade otvoreno je govorila LGBT zajednici kojoj pripada, a koju po mišljenju njenih članova ne zastupa dovoljno, ali i danu sklapanja braka sa Milicom.

Na pitanje novinara da li je istina da se u nekom od gradova, u kojima je brak istopolnih partnera zakonski reguisan, Njujorku, Ročesteru ili Vašingtonu, zavjetovala svojoj izabranici na vječnu ljubav Brnabićka je kazala:

– Ne, nije istina. I ja sam čula da smo se venčale, ali to nije tačno. Mi smo u vezi više od 15 godina, ali nismo u braku. Poslednje što bih uradila jeste da sebi dam veća prava od onih koja ima bilo koji građanin ili građanka Srbije. Nikada to ne bih učinila. To je suprotno svim mojim načelima. Verujte, pre bih se ubila – istakla je premijerka koja kraj svoje izabranice uprkos tome što zakonski nisu regulisale odnos uživa i planira budućnost.

Ljubavna priča Ane Brnabić i Milice Đurđić | Celebrity

Podsjećanja radi, Brnabić je 1. žena na čelu vlade u Srbije od njene nezavisnosti te prva javno deklarirana gay političarka u Srbiji.

Preporučujemo