Aleksandra Prijović trenutno doživljava pravi vrtlog bajkovite sreće. Od trenutka kad je lansiran njezin album, postigla je izniman uspjeh, napunjavajući ne samo jednu, već čak tri arene u Beogradu, te još tri u Sarajevu, uz dodatak rasprodanih pet u Zagrebu. Njezin trijumf nadmašuje i neka od najsvjetlijih imena u glazbenoj industriji. Unatoč ovoj raskoši uspjeha, tešku sjenu bacaju trenuci tugovanja zbog gubitka voljenog djeda Bore, koji nije tu da dijeli radost s njom.

Prošlost Aleksandre Prijović otkriva dramatičan kontrast s njezinim trenutnim sjajem. Talentirana pjevačica razotkrila je da je njezina majka Borka uložila ogroman napor i posvećenost u Aleksandrinu karijeru, dok je ona sama provela značajan dio djetinjstva u društvu djeda u Hrvatskoj. Nažalost, četiri godine su prošle otkako je djed preminuo, suočen s demencijom u posljednjim godinama života. Prije smrti, Bora, djed pevačice, suočavao se s teškim optužbama i konfliktima, tvrdeći da je Nedeljko, Aleksandrin otac, pokušao obmanuti njega.

Mlada umjetnica doživjela je neupitnu podršku djeda tijekom odrastanja, s obzirom na odsutnost angažmana njezinog oca u njezinom životu. Njezina majka Borka razvela se od oca zbog njegovog nemoralnog ponašanja, krađe i pljačke. Jedinstveni zaokret dogodio se kad sam morao braniti svoj dom od očeve krađe, koristeći se oružjem kako bih ga zaustavio, ostavljajući obitelj bez sredstava za život. Bio sam sklon alkoholu i fizičkim sukobima s drugima. Moje naslijeđe je raznoliko, s ocem Romom i majkom Srpkinjom. Iako je otac bio u vezama s Romkinjama, tretirao ih je s poštovanjem i nije ih zlostavljao. Došlo je do incidenta kada sam, braneći se od napada, koristio sjekiru i odsjekao nogu i ruku jednom muškarcu, što je rezultiralo gubitkom dva života. Bio sam zatvoren četrnaest godina. – prepričavao je svoje priče Aleksandrin djed nekoliko godina prije nego što je preminuo. Važno je napomenuti da Aleksandra ne smatra djeda odgovornim zbog njegovih riječi, budući da je bio pogođen demencijom, zbog čega nije bio svjestan svojih izjava.

Djed često priča nekoherentne priče koje zaboravlja već sljedeći dan. S godinama, suočio se s raznim zdravstvenim problemima, uključujući moždani udar i amputaciju jedne noge. Djed, romske pripadnosti, unatoč braku s bakom koja to nije, nije smetao Filipu i Breni. Aleksandra se ponosno identificira s ovim nasljeđem, iako ponekad djed priča besmislice, poput tvrdnje da je oduzeo život. Iako je izjava o napuštanju od strane oca duboko povrijedila, Aleksandra priznaje da se redovito sastaje s ocem i ima planove za završavanje srednje škole putem izvanrednog obrazovanja, kako je navela u jednom od intervjua. Nakon djedove smrti, emotivno se oprostila od njega putem srca. “Zbogom, dragi djede… Tvoj odlazak ostavlja ogromnu prazninu u mom srcu. Tuga i bol koje osjećam ne mogu se opisati riječima. Nadam se da si sada u miru, vođen anđeoskim vodstvom. Zauvijek ćeš imati posebno mjesto u mom srcu, dragi djede. Voli te tvoja unuka više od svega na ovom svijetu.”

Preporučujemo