Senija, stanovnica sela Kostjerevo kod Zvornika, nosi težak teret sudbine i neizmernu bol zbog odnosa sa svojom decom. Njena priča je duboko emotivna i otkriva suštinu majčinske ljubavi i patnje kroz koju prolazi.

Senija je doživela gubitak svog supruga, koji je poginuo neposredno blizu njihovog doma, ostavljajući je da se sama nosi s teretom života. Njihov brak bio je ispunjen borbom i zajedničkim naporima da ostvare što više. Iako su prolazili kroz teškoće, Senija je i dalje hrabro radila, brinući se o stoci, obrađujući zemlju i suočavajući se s izazovima samostalnog života.

Nakon gubitka supruga, Senija se suočila s dodatnim izazovima, kao što su finansijske poteškoće i zdravstveni problemi koji su je snažno pogodili. Uprkos svemu, uz podršku donacija, uspela je izgraditi svoj dom, no najveća bol ostala je u odnosu s decom.

Tri sina i kćerka koju je rodila nisu bili uz nju u teškim trenucima. Sin, koji je izgubio oca, nije pokazao suosećanje ni pružio podršku tokom teških trenutaka. Odnos s njim postao je teretan, često obeležen sukobima koji su kulminirali sudskim procesima. Senija je odlučna u svojoj odluci da sinu neće oprostiti, osjećajući se izgubljeno i napušteno.

Najteže od svega jeste što je osjećaj napuštenosti duboko ukorenjen u odnosima s decom. Sin nije posetio majku sedam i po godina, a starija ćerka je jedina koja je održavala kontakt. Osjećaj samoće ubija Senijin duh, a njen vapaj za pažnjom i ljubavlju od sopstvene dece odjekuje u srcu svakog roditelja.

Senijina želja za jednostavnim gestama – otvorenim vratima, toplim pozivom ili jednostavnom rečenicom ljubavi – predstavlja esenciju majčinskog srca koje i dalje gori, unatoč svim izazovima. Ona ne traži bogatstvo ili materijalno, već jednostavno želi osećaj povezanosti s onima koje je donela na svet. Njena priča je podsećanje na važnost porodičnih veza i duboke emocionalne podrške u vremenima teškoća.

Ova Bosanka nosi teret gubitka, patnje i nedostatka ljubavi od svoje dece, a njena priča poziva na razmišljanje o važnosti opraštanja, ljubavi i podrške unutar porodice.

Preporučujemo