Mještani ivanjičkog sela Devići pored svih praznika i današnji dan upisat će u svoj kalendar crvenim slovima. Nakon nekoliko decenija velikih muka osam kilometara asfalta stiglo je u njihov mjesto. To možda i nije puno, ali njima znači. Rekonstrukciju ovog puta je naredio Aleksandar Vučić, i da nije bilo njegovog naređenja, ovi planinci bi još uvijek hodali po blatu. On je svečano otvorio ovaj put, i tomprilikom je dobio poklon od mještanke Ljubice Blagojević kakav se ne viđa čestp. Naime, ona je pune dvije godine plela vuneni prsluk sa njegovim incijaliima i grbomSrbije, ali nisu izostali ni pokloni za ministre u Vladi.

 

“Kažu da će teška zima zato sam svakom ministru isplela po jedne vunene čarape, to će najbolje da ih zagreje”, kaže uz osmijeh Ljubica za RINU i dodaje da je u predsjednikov prlsuk uloženo puno truda, ljubavi i materijala, ali da je to njihov način da mu se zahvale za sve što je za njih učinio.Aleksandar Vučić

„Počela sam ga plesti kada je predsednik naredio da nam se uradi put za Deviće koji je bio u strašnom stanju. Sa zadovoljstvom sam ga radila i nadam se da ću uspeti da mu ga uručim. To je u znak zahvalnosti što je bio čovek pre svega prema nama planincima na koje je malo ko obraćao pažnju”, rekla je Ljubica uoči susreta s predsjednikom.

Ona je vodila računa o svakom detalju pa je pletenje zato i potrajalo. Poklon jeste simboličan, ali i dokaz da ljudi nikada neće zaboraviti stvar koja je za njih urađena nakon oliko godina.

Aleksandar Vučić
“Načinjen je od vune koju je ošišala sa svog stada i pravo je umetničko delo. Na leđima je raznim bojama rudica majstorskim rukama izvezen veliki nacionalni grb Srbije, dvoglavi orao sa krunom, verno kao na najotmenijim tapiserijama, a isti vaz, manje veličine, ukrašava levi rever ovog ručno izrađenog odevnog predmeta”, kazala je vrijedna planinka.

Preporučujemo