Evo gde se danas nalazi Zahija Dehar, kontroverzna ličnost koja je svojim vezama sa fudbalerima Karimom Benzemom i Frankom Riberijem uzdrmala francusku javnost. Tokom turbulentne 2010. godine, Francuskom je odjeknuo skandal bez presedana kada su otkriveni detalji afere sa maloletnom prostitutkom po imenu Zahija Dehar, koja je kasnije postala poznata i kao “Skandalozna”. Ovaj šokantan događaj, koji je mogao ostati u tajnosti da Zahija nije odlučila podići tužbu protiv fudbalera, postao je predmet intenzivnog medijskog interesovanja, prenosi Jutarnji.hr.

U Francuskoj, gde je starosna granica za pristanak na seksualne odnose 15 godina, a zakon propisuje da prostitutke ne smeju biti mlađe od 18 godina, Zahija je primila 700 evra za svoje usluge s fudbalerima, što je rezultiralo sudskim postupkom. Iako je na suđenju utvrđeno da “fudbaleri nisu mogli znati njen stvarni uzrast”, pariski sud je u januaru 2014. godine odbacio tužbu tereteći Benzemu i Riberija za zavođenje maloletnice. Iako su im pretili ozbiljni pravni problemi, sud je zaključio da fudbaleri nisu bili svesni njenih godina. Zahija je kasnije priznala da je lagala o svojoj punoletnosti.

Dok je skandal ozbiljno uticao na Benzeminu karijeru, prisilivši ga da se povuče iz reprezentacije neposredno pre Svetskog prvenstva 2010. godine, izbegao je zatvorsku kaznu. Nasuprot tome, Zahija je iskoristila skandal kao trampolin ka uspehu, gradeći karijeru u modnom svetu.Njen uspon nije bio samo posledica kontroverzi. Zahija je rođena u Alžiru 25. februara 1992. godine, a s deset godina se sa bratom preselila u Francusku. Iako je njena porodica odbacila nakon saznanja o skandalu, tvrdila je da nije obična prostitutka i da sva zarada ide isključivo njoj.

Zahija je postala medijski fenomen, često se pojavljujući na naslovnim stranicama novina. Njen stav i redovni intervjui doneli su joj nadimak “Skandalozna” u francuskom društvu. Osim toga, zahvaljujući svojoj nekonvencionalnoj karijeri, postala je predmet interesovanja finansijera koji su joj nudili podršku u izgradnji života kakav želi.Uprkos turbulentnoj prošlosti, Zahija Dehar nastavlja da intrigira javnost svojim nekonvencionalnim pristupom životu i karijeri.

Preporučujemo