U posljednih nekoliko dana objavljene su mnoge priče o Elizabeti Drugoj, a Britanci su se sjetili i kako je odbila da pomogne porodici Đoković kada im je bilo potrebno.

Preminula kraljica Elizabeta II.: Ujedinjeno Kraljevstvo tuguje
Naime, tokom drame koja se odvijala u Australiji , porodica najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića zatražila je pomoć kraljice Elizabete II.

 

The Queen was dragged into Novak Djokovic's deportation saga earlier this year

– Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne Srbinu da igra na Australijan openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine. Poznato je da je Njeno Veličanstvo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sledbenik tenisa, a pojavila se na Vimbldonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine – piše britanski Ekspres poslije njene sm*ti.

Nisu stali, nego u odlučili da nastave u istom ritmu.

– Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju – piše ovaj portal.

Također je objavljen i dio pisma koji je upućen kraljici.

Novak Đoković dobio prvu bitku: Sud u Melbourneu ispunio zahtjev njegovih  odvjetnika!
– Pozivam Kraljicu Britanije, Elizabet, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava moga sina Novaka Đokovića i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi od kako je došao u Australiju. Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabet da se umeša i da zaustavi torurtu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane Princa Vilijama za dostignuca u filantropiji. Pozivam Kraljicu Britanije Elizabet da spreči podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Austraije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina sveta – navodi se u jednom dijelu pisma.

Međutim, kraljica je ignorisala zahtjev, što svakako nije promaklo britanskim medijima.

Preporučujemo