Mlađi brat najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, Marko je onaj koji se najmanje eksponira u javnosti i jedan je od trojice braće kojem najviše prije život van očiju javnosti. Svoj život je odlučio da izgradi daleko od granice Srbije u kojoj je rođen i odrastao,u dalekoj Marbelji. On tamo radi a teniskoj akademiji, a tu je pronašao kako se čini i ljubav svog života. Ovu odluku o preseljenju daleko od Srbije donio je iz razloga što više nije htio da bude pod budnim okom medija i javnosti, kao ni da živi u Novakovoj sjeni. Ipak ocu braćeĐoković teško pada što je Marko toliko daleko od svoje porodice.

– Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi,svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe – rekao je jednom prilikom Srđan Đoković.

HTEO SAM DA BUDEM KAO NOVAK, TO ME JE SKORO UNIŠTILO" Bolna ispovest Marka Đokovića: Srećom, moj brat je uvek bio pored mene! (I deo) - Sportal
Ipak, po svemu sudeći Marku prija život u Španiji i veoma je zadovoljan istim, jer je u toj zemlji pronašao svoj mir. Niko ga ne poredi sa njegovim bratom Novakom i njegovim uspjesima, anjegovu dugogdišnju borbu sa depresijom uspio je da dobije i da prevaziđe probleme uz pomoć gurua Pepe Imaza, koji je nakndano postao i jako važna uzdanica u timu najboljeg svjetskog tenisera.

Kako se priča, Novak je Imaza upoznao preko svog brata, a prema njemu je odmah osjetio veliku zahvalnost, jer je uspio da Marka izvuče iz kandži depresiije i teškog eotivnog stanja. On se i sam zainteresovao za predavanja ovog gurua. On baš iz tog razloga jako često boravi u Marbelji sa svojom suprugom Jelenom, koja je i sama oduševljena metodama Imaza.

– Marko je bio je u haotičnom stanju. Radili smo mnogo na tome da se popravi. Kada je Novak to saznao, zahvalio mi se i počeli smo da sarađujemo. Bili smo u Dubaiju, Monte Karlu, Marbelji, pričao je Imaz u intevrjuu za “La Riohu”.

Preporučujemo