Naučeni smo da prihvatimo pretpostavku da muškarci ispoljavaju izraženiju potrebu za intimnim odnosima, ali su njihovi odgovori nedvosmisleno opovrgnuli tu tvrdnju. Iako nećemo umreti od nedostatka intimnih odnosa, neki ipak teže da odole toj želji, često stupajući u veze s neprikladnim partnerima.

Uobičajeno je verovanje da muškarci ne mogu obuzdati svoj libido i da će prihvatiti prvu ponuđenu priliku. Na platformi Quora, naišli smo na neke izuzetno intrigantne svedočanstva muškaraca o tome koliko dugo mogu izdržati bez seksa. Na pitanje “Možete li bez seksa?” stigao je raznovrstan niz odgovora.

Jedan ispovednik, star 38 godina, tvrdi da je slobodan od svoje 22. godine, ističući da je zadnji put bio u vezi s 22 godine. Iako razmišlja o intimnosti od tada, zadovoljava svoje seksualne potrebe na alternativne načine. Tvrdi da je pronašao zadovoljstvo u masturbaciji, smatrajući je intenzivnijom od stvarnog seksa u vezi. Čini se da mu masturbacija pomaže održati emocionalnu distancu od žena, a on je uveren da može živeti bez veze.

Drugi muškarci također dele svoje iskustvo, naglašavajući da je moguće živeti bez seksa bez ikakvih nelagodnosti. Jedan od njih tvrdi da je prošao dva do šest meseci bez ejakulacije bez ikakvih problema. Drugi naglašava da duže vreme bez orgazma ne uzrokuje nelagodnost, ali priznaje da s vremenom postaje psihološki teže izdržati.

Iako je teško generalizirati, mnogi muškarci ističu da fizički razlozi ne zahtevaju obavezno vođenje ljubavi. Psihološki, međutim, mnogi smatraju da je zadovoljavajući seksualni život ključan za osećaj sreće i ispunjenja. Svi ovi odgovori pokazuju da je individualno iskustvo i potreba za seksom različita među muškarcima, i da se može živeti sasvim srećno i ispunjeno i bez redovnog seksualnog života.

Preporučujemo