Najnovija pobjeda Novaka Đokovića na teniskom terenu US Opena, gdje je nadmašio suparnika Danila Medvedeva i osvojio svoj 24. Grand Slam trofej, predstavlja najnovije kapitalno postignuće u njegovoj iznimnoj sportskoj karijeri. Njegova izvanredna dominacija u svijetu tenisa nije samo potvrđena, već i zacementirana, dok je srpski sportaš pronašao svoje mjesto na vrhu, gdje ostavlja snažan dojam.No, unatoč ovom povijesnom uspjehu i brojnim obožavateljima diljem svijeta, bilo je onih koji su izazvali pomutnju u teniskim krugovima i izvan njih. Vesna Pešić, poznata srpska političarka, podigla je obrve neobičnom objavom na svom Twitter profilu. Iako sama obožava Đokovića, njezin tvit je izazvao nejasnoću i polemike među javnošću.

Njezina izjava, u kojoj je izrazila svoj limit u podršci Đokoviću, iznenadila je mnoge. Pešićeva je naglasila kako se Đoković uspio dokazati na 24 turnira, no posljednja pobjeda je došla protiv Lasla Đerea, što je izazvalo pomiješane emocije. Dodatno, Pešićeva je istaknula Đokovićevu kontroverznu suradnju s onim što je nazvala “primitivnom konzervom” i “blebetastom glazbom”, što je izazvalo dodatnu zagonetnost u njezinom komentaru. Moguće je da je Pešić koristila sarkazam u svom odgovoru na tu temu, ali ostaje nejasno kakva je bila svrha te objave.Njezin tvit je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama, stvarajući podjele među obožavateljima tenisa i Đokovića. Sada se postavlja pitanje je li Pešićeva upotrijebila sarkazam kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo ili se okrenula protiv Novaka Đokovića, što će vjerojatno ostati otvoreno za interpretaciju.

Međutim, unatoč ovakvim razmiricama, bilo je i onih koji su pružili iskrenu čestitku Đokoviću na njegovoj povijesnoj pobjedi. Habib Nurmagomedov, poznat MMA borac i prijatelj srpskog tenisača, nije propustio priliku da izrazi svoje oduševljenje Đokovićevim uspjehom. Čestitajući svom prijatelju, Nurmagomedov je istaknuo Đokovićevu izvanrednu izvedbu u finalu US Opena i naglasio važnost tog trenutka.

Sada, dok Đoković osvježava rekordnu pobjedu od 24 Grand Slam naslova, ostaje otvoreno pitanje hoće li se nove generacije tenisača, predvođene mladim talentom Carlosom Alcarazom, uspjeti izazvati njegovu dominaciju. Teniska legenda Andy Murray također je izrazila uvjerenje da je Đokovićev uspjeh teško nadmašiti i istaknula važnost novih igrača u tome procesu. Ipak, rekao je da je sada na mlađim tenisačima da uče i rastu kako bi se mogli nositi s izazovom koji predstavlja Đoković. Iako je budućnost neizvjesna, njegov trenutni uspjeh ostaje neusporediv, s obzirom na njegovo neprestano sudjelovanje na 15-20 turnira godišnje, čime se potvrđuje njegova izvanredna izdržljivost i izuzetna kvaliteta u svijetu tenisa. Đoković je bez sumnje ostavio neizbrisiv trag u povijesti ovog sporta, a kako će se njegova karijera dalje razvijati, ostaje za vidjeti.

Preporučujemo