U jeku ispoljavanja emocija i poštovanja nakon smrti kraljice Elizabete Druge, prisustvo osramoćenog princa Endrjua dalo je notu nesklada svečanim ritualima koji prethode njenoj sahrani, ocjenjuje britanska agencija Rojters.

ODREĐEN DATUM Princ Endrju će pod zakletvom svjedočiti u postupku za  SEKSUALNI NAPAD - Srpskainfo
Kraljičin navodno omiljeni sin uklonjen je sa kraljevskih dužnosti i lišen većine titula zbog skandala oko prijateljstva sa američkim biznismenom Džefrijem Epstajnom, osuđenim sek*ualnim prestupnikom koji je izvršio samou*istvo u zatvoru, i optužbi za sek*ualni napad, navodi Rojters.

Rojters pritom podsjeća da princ Enđu (62) nije optužen ni za šta, kao i da je negirao da je počinio bilo kakvo krivično djelo.

Britanska agencija dodaje da, iako veteran kraljevske mornarice iz Foklandskog rata, princ nije mogao da nosi vojnu uniformu tokom dvije svečane procesije, u Edinburgu i Londonu, kada su on i njegova tri brata i sestre bili u pratnji kraljičinog kovčega.

PRINC ENDRJU NEGIRA OPTUŽBE o seksualnom uznemiravanju: Njegovi advokati se  uzdaju u JEDAN DOKAZ - Aloonline.ba
Kralj Čarls, princeza Ana i princ Edvard imali su uniforme na sebi, dok je Endrju bio u odjelu, ali će mu biti dozvoljeno da nosi uniformu kao poseban znak poštovanja prema kraljici tokom posljednjeg bdijenja.

Rojters prenosi da je tokom procesije u Edinburgu u ponedeljak, jedan čovjek viknuo i dobacio: “Endrju, ti si bolestan starac!”.

Princeza Ana, prinčevi Edvard i Endru odali počast kraljici Elizabeti II u  Balmoralu - Žena.rs

Podsjećanja radi,  kralj Čarls III je odmah nakon kraljicine sm*ti preuzeo prijesto i on je jedini koji je svojoj monarhiji čekao najduže na krunu. Njegova supruga Kamila s kojom se vjenčao 2005. godine je postala tako postala kraljica. Iz bakingemske palate na dan Čarlsovog i Kamilinog vjenčanja objavljeno je da Kamila neće nositi titulu princeze od Velsa, koja joj zakonski pripada, i da neće postati kraljica kada Čarls stupi na britanski presto, ali jou je ipak kraljjica Elizabeta odlučila pred sm*t odlučila počastiti i nagraditi.

Preporučujemo