Edin Adilović, stanovnik slikovitog sela Zlokići smještenog u pitoresknom okruženju blizu Travnika, trenutno dijeli svoj život s čak sedmero djece i njegovom novom suprugom. Ranije je bio samohrani otac, a tema koju ćemo istražiti danas je njegova hrabra odluka da ponovno stupi u brak. Edin Adilović živi od stočarstva i obrade zemlje te uživa u životu na selu. On je izuzetno skroman čovjek, iako ga oni bez dubljeg razumijevanja znaju nazvati “prostodušnim seljakom”. No, nema nikakvog razloga za takve etikete ili sumnju u Edinovu dobrotu.

Način na koji ovaj čovjek živi je puno prirodniji od života 99% ljudi koji obitavaju u urbanim sredinama. Jahačkim putovanjima obilazi svoje selo i divlje planine, ali podjednako tako rado odlazi i u grad. Održava svoje životinje i obrađuje svoju zemlju s velikim ponosom, a njegova obitelj, koju čini sedmero djece, predstavlja mu neprocjenjivo blago. Nakon što mu je supruga otišla, Edin je preuzeo potpunu odgovornost za svoju djecu. Prema njegovim riječima, taj izazov ga je moralno obogatio i učinio ga pobjednikom. Vjeruje da je ovakav pristup životu uobičajen za ljude iz ruralnih područja, jer nude dublji i iskreniji pogled na svijet. Za njih, odustajanje nije opcija.

Dok provodi vrijeme sa svojim energičnim kćerima šestog i sedmog razreda, Edin se često pita kako ih pripremiti za školske izazove koji dolaze. Prodaja ovaca može donijeti dodatni prihod, koji zatim ulaže u kupnju školskih potrepština kako bi osigurao njihov uspjeh. Međutim, važno je napomenuti da Božje blagoslove ne prepoznaju svi. Oni koji su blagoslovljeni također dobivaju načine kako se nositi sa životnim izazovima, no konačna odluka i uspjeh ovise o pojedincu.

Nakon što ga je napustila bivša supruga, Edin se suočio s odgojem svoje djece samostalno. Srećom, preko zajedničkog prijatelja upoznao je ženu koja je starija od njega. Pozvao ju je da se pridruži njegovoj obitelji i odmah je preuzela ulogu majke za njegovu djecu. Ono što ga posebno iznenađuje je koliko je maćeha u mogućnosti nadmašiti ljubav i brigu biološke majke. Nikada prije nije vjerovao da je takvo što moguće, no to je promijenio odnos s ovom iznimnom ženom. Prema Edinovim riječima, sunce je uvijek prisutno iako ga ponekad prekriva oblačnost. Drugim riječima, čak i kad se čini da su stvari mračne i oblačne, uvijek možemo očekivati bolje dane. Edin se čudi kako muškarci srednjih godina ne uspijevaju pronaći partnericu, budući da je za njega ljubav očita i obogatila je njegov život.

Preporučujemo