Veljača 2013. ostala je neizbrisiva u sjećanju Vanje Mijatović, obilježena sudbinom koja je zauvijek promijenila njezin život. Tog kobnog dana, na putu povratka s humanitarnog koncerta u Novom Sadu, zajedno s kolegama Anom Sević i Stefanom Petrušićem, doživjela je tešku nesreću. Dok su Ana i Stefan prošli s lakšim ozljedama, sudbina Vanje odredila je drugačiji put. Bila je hitno prevezena u bolnicu zbog teških ozljeda koje će joj promijeniti život iz temelja. To je bila nesreća koju će Vanja Mijatović nositi u svom sjećanju, ostavljajući duboki trag u njezinu srcu.

Pet mjeseci provela je prikovana za bolnički krevet, a nakon toga trebalo joj je još mjesec dana da se oporavi dovoljno da izađe iz tog teškog perioda svog života. No, izazovima unatoč, Vanja nije gubila svoj optimizam. Kada su je Ana i Stefan doveli u bolnicu i ostali uz nju tijekom ranih jutarnjih sati, nije u potpunosti bila svjesna ozbiljnosti svojih ozljeda. No, istina ju je sustigla kada joj je liječnik rekao da će za oporavak trebati punih šest mjeseci.

Unatoč svim izgledima protiv nje, Vanja Mijatović je ostala nepokolebljiva u svojoj predanosti oporavku. Vježbala je mišiće ležeći u bolničkom krevetu, no sve se promijenilo kada je upoznala mider, posebno dizajniran za njene potrebe. Ubrzo nakon stavljanja midera, dva puta je izgubila svijest zbog jedinstvene konstrukcije koja je morala podržavati njezinu konstituciju. Učila je korak po korak kako ponovno ustati iz kreveta, a taj proces trajao je čak dvije minute. Morala je biti iznimno pažljiva glede pokreta koji su joj bili zabranjeni.

Vanja Mijatović sada otvoreno izražava svoju zahvalnost Bogu za svakodnevne aktivnosti koje su prije bile rutinske i gotovo neprimjetne. Ispunjena zahvalnošću, svaki trenutak kao što su priprema kave, pranje zubi, pjevanje, ples i spuštanje niz stepenice podsjećaju je na njezinu raniju ovisnost o drugima. Njezina majka je bila nesebična podrška tijekom ovog izazovnog perioda, a Vanja duguje neprocjenjiv dug obitelji za njihovu nevjerojatnu podršku. Ovaj osjećaj zahvalnosti pjevačica je podijelila putem svojeg Instagram profila. Njezina priča nas podsjeća na važnost cijenjenja malih stvari u životu i vrijednost podrške svojih najbližih.

Preporučujemo