Tajler Graf, sada već tridesetosmogodišnjak, koji je inače po profesiji vatrogasa, iza sebe ima jako tešku i bolnu životnu priču na koju niko ne može da ostane imun. Naime, on je ukraden od svoje majke na porođaju, a sada ga je sreća pogledala, pa se tako nakon trideset osam godina prvi put sreo sa svojom majkom i svojim sestrama. Ova priča o tomwe kako je malena čileanska beba po imenu Sergio postala vatrogasac u Houstonu po imenu Tajler Graf, pomogla je da se rasvjetli nevjerovatna šema prinudnog usvajanja koja je bila jako korištena tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

I was reunited with mom after being stolen at birth
Tajler je bio u čudu kada ga je pozvala čileanska neprofitna organizacija i rekla mu da je ukraden od avoje majke i dat na usvajanje. Naime, ovaj vatrogasac, koji danas ima i svoju porodicu, uvijek je znao da je usvojen, ali je odrrastao u vjerovanju da ga je majka ostavila i nije mogla da ga zadrži. Ipak, s druge strane, njegova majka je ostarila vjerujući da joj je sin um*o ubrzo nakon rođenja. Iako je imao sretno detinjstvo u Minesoti, nikada nije mogao da shavti kako je neko mogao da da svoje dijete na usvajanje.

I was reunited with mom after being stolen at birth

– Nosio sam to neprijateljstvo, taj teret na ramenima, ceo život – rekao je on za New York Times.

Međutim, zahvaljujući prijatelju koji se ponudio da istraži njegovu biološku porodicu i uz pomoć neprofitne organizacije “Hijos i Madres del Silencio” (Sinovi i majke tišine), Tajler je ubrzo otkrio istinu. Njegova biološka majka vjerovala je da je on mr*av.

Texas man reunites with his biological mother 38 YEARS after he was stolen at birth | Daily Mail Online
Njih dvoje su se ujedinili nedavno nakon što je Karmen odletila u Hjuston da upozna svog sina nakon 38 godina.

– Ostavili su nas same u naručju jedno drugom i zagrlili smo se, a ona me je poljubila i samo smo stajali i plakali – rekao je vatrogasac.

Tajler, tj. Sergio je bio jedno od hiljada čileanske djece koju je režim generala Augusto Pinočeta dao na usvajanje bez saglasnosti njihovih roditelja. Ovaj program prisilnog usvajanja bio je velika operacija koja je zahtjevala koordinaciju socijalnih službi, bolnica i sudaca. Usvajanja je Pinoče ohrabrivao kako bi smanjio siromaštvo u Čileu. Tajlera je primila porodica iz Minesote, koja nije bila svjesna okolnosti iza njegovog rođenja.

Preporučujemo