Vedrana Rudan je svima poznata kao hrvatska književnica i kolumnistkinja. Ona je završila Pedagošku akademiju u Rijeci – kako sama navodi „srpski ili hrvatski“ i njemački jezik. U životu je, prije nego je postala poznata, radila razne poslove – bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju. Ona je prepoznatljiva po svom nepristrasnom i sočnom jeziku, 1991. je dobila otkaz. Pravosnažnom sudskom presudom je 1993. vraćena na posao ali joj je bilo onemogućeno da radi pa je sama dala otkaz. Godine 2003. odlučila je da će biti književnica. Januara 2009, zbog antisemitske izjave na Dan Holokausta, dobila je otkaz na „Novoj TV“.

Vedrana Rudan, Spisateljica, Hrvatska, Crkva, Koronavirus, Korona-virus, Korona virus, Covid 19, Covid-19

Vedrana Rudan je rodom primorka iz Mošćeničke Drage, malog ribarskog mjesta pored Opatije. Odrasla je u izrazito siromašnoj porodici. Otac je porijeklom Hercegovac, je bio riba, a majka, porijeklom iz Like, domaćica koja je bila prisiljena, od strane svoga supruga i Vedranine bake po majci, da napustit posao direktorke u vrtićima. Udavala se dva puta. Prvi brak je trajao više od 14 godina i s prvim suprugom ima dvoje djece, kćer Asju Hrvatin i sina Slavena Hrvatina. Sin je diplomirao psihologiju u Beču i informatiku u Americi, a kćerka ekonomiju u Opatiji. Još za vrijeme braka upoznala je osam godina mlađeg advokata i s njim se upustila u vezu, te donijela odluku o razvodu jer u dotadašnjem višegodišnjem braku nikada nije bila sretna.

Vedrana Rudan

Vedrana je gostovala u mnogim poznatim emisijama kao što su “Nedeljom u 2” i “Latinica”, te mnogim radijskim programima, davala mnogo intervjua premda tvrdi da ih mrzi iz dna duše jer novinari uvijek nešto saznaju što nije imala namjeru da iznese u javnost. Ova spisateljica piše bez zadrške i obaziranja na to što će drugi misliti i reći. Reakcije čitatala njenog bloga je nikada nisu uznemirile jer svoje pisanje doživljava kao razgovor sa samom sobom. Isto tako, objašnjava da sve njene pisane i govorne provokacije imaju samo jedan cilj, a to je njezina zarada pri prodaji knjiga i naplata rada na TV-u. Nastoji da bude suprotna od onoga što se od nje očekuje jer tako održava interes za sebe i od toga živi. Advokat Ljubiša Drageljević je njen drugi muž s kojim je živi skladno i sretno u Rijeci.

Preporučujemo