Ni skoro nakon mjesec dana od sm*ti kraljice Elizabete, mediji ne prestaju da pišu o njoj. Naime, sada je osvanula fotografija kada je posljednji put viđena u javnosti, samo nekoliko dana neposedno prije njene smr*i. U nastavku članka pogledajte o kojoj fotografiji je riječ.

Naime, poznata fotogrfkinja Barlu je poslana da fotografiše kraljicu dok priima novoiizabranu premijerku Liz Tras. Ona je 15. izabranaka premijerka za vrijeme vladavine kraljice Elizabete Ii.

Image
– Kada sam ušla u sobu sa kraljičinom sekretaricom za štampu, bila je veoma nasmejana, a zatim je prešla preko sobe u poziciju za slikanje i bilo je malo vremena. Neposredno pre nego što je nova premijerka ušla u sobu, imala sam nekoliko trenutaka sa Njenim Veličanstvom i tada sam napravila tu fotografiju – ispričala je Džejn.

Zašto je kraljica Elizabeta nosila jarke boje | Magazin | Stil
Na slici je prikazana kraljica koja stoji ispred kamina i drži štap. Nosila je tartan suknju sa košuljom i džemperom, i naravno svoju kultnu lakiranu torbicu. Iako su njeni spori pokreti i ruke u modricama bili zabrinjavajući, ogroman osmeh na njenom licu govorio je drugačije, piše portal Vintage news.

Britanskim kraljevstvom vladala 70 godina: Umrla kraljica Elizabeta II – TuzlaInfo.ba
– Fotografija uopšte nije bila izrežirana, to je bio samo lep prirodni trenutak kada je ona podigla pogled i nasmešila se – rekla je Barlou.

Iako je kraljica Elizabeta II komentarisala ružno i hladno vriijeme tih dana u Britaniji, Boarlou je navela kako je kraljica bila izuzetno raspoložena.

– Dobila sam mnogo osmeha od nje tog dana – prisjeća se ona.

Posljednja fotografija Elizabete II ukazjue na to da je ona bila ipak jako sretna uprkos njenom zdravstvenom stanju u tim trenucima.

Preporučujemo