Mikica Bojanić, poznati pjevač i bivši sudionik reality showa te sin slavnog Miloša Bojanića, prvotno je bio najavljen za sudjelovanje u nadolazećoj sezoni Zadruge Elite. No, nažalost, događaji su se odvijali drugačije. Nedavno je Bojanić otkrio da su svi dogovori o njegovom sudjelovanju na imanju u Šimanovcima već bili sklopljeni, ali iz opravdanih razloga morao je odjednom otkazati.

“Zbog nesretnih okolnosti, nisam mogao sudjelovati u reality showu krajem kolovoza i rujna. Prvo, bolest moje majke zahtijevala je ključnu operaciju. Drugo, moj najmlađi sin Marko trebao je specijaliziranu terapiju za autizam, koja je bila dostupna samo u Japanu. Bilo mi je važno dati prednost njihovoj dobrobiti i podržati ih u ovom izazovnom vremenu. Zbog toga sam donio tešku odluku da ostanem uz njih i ne ostavim svoju ženu samu”, izjavio je Mikica Bojanić.

Trenutno stanje je zadovoljavajuće; majka je bila podvrgnuta operaciji kralježnice kako bi riješila svoje zdravstvene probleme, što je rezultiralo poboljšanjem njezinog stanja. Što se tiče sina Marka, odabrali su terapiju koju su mnogi preporučili kao učinkovitu. Srećom, ta terapija je dala pozitivne rezultate, što je dovelo do poboljšanja njegova stanja. Unatoč tome, važno je napomenuti da autizam ostaje neizlječiv, a roditelji su suočeni s izazovima pružanja pomoći djetetu s takvim stanjem.

Pjevač je podijelio svoju ogromnu teškoću i emocionalnu bol zbog nemogućnosti pružanja potrebne pomoći vlastitom djetetu. “Dubina razumijevanja koja dolazi kada ste roditelj djetetu s autizmom nešto je što mogu shvatiti samo oni koji su to iskusili iz prve ruke. Moja žena i ja rado bismo mijenjali sve na svijetu da olakšamo teret ovog stanja, ali nažalost, nema lijeka za ovu nevolju”, dodao je.

Iako nije javno govorio o ovoj temi, Bojanić ističe da nema srama ni problema s tim. “Moj glavni razlog za šutnju bio je jednostavno zato što sam bio okupiran drugim stvarima. Bio je to samo reality show, a ti showovi imaju određenu reputaciju. Nisam želio negativne priče ili medijsku pozornost oko toga, jer mi je prioritet bio zaštititi svoju obitelj, cilj koji sam uspješno postigao. Moram naglasiti da je Marko, kao i moja druga djeca, uistinu divan”, naglasio je Bojanić.

Situacija koju je Bojanić prošao pokazuje složenost života i obaveza koje roditelji nose, posebno kad se suočavaju s izazovima poput ozbiljnih zdravstvenih problema svoje djece. Njegova odluka da stavi obitelj na prvo mjesto i pruži im potrebnu podršku predstavlja snažan primjer roditeljske predanosti i ljubavi.

Preporučujemo