Nikola Rokvić je dugo skrivao svoju odluku da krene redovničkim putem od očiju javnosti. Međutim, tijekom svojeg gostovanja u talk showu Marine Rajević pod nazivom “Dok anđeli spavaju”, zajedno sa suprugom Bojanom Barović, otvorio je srce i podijelio s publikom težak dio svog života, tijekom kojeg je doživio izvanredno duhovno buđenje.

Bilo je trenutaka kada je Nikola, ne iz razloga napuštanja svojih voljenih, već zbog duboke čežnje koja ga je obuzimala, razmišljao o mogućnosti monaštva. Osjećaj koji je iskusio nije mogao biti izražen riječima, jer postoji neka posebna dubina i bogatstvo koje duša osjeća u takvom duhovnom okruženju. Bojana je isto tako izrazila svoje razumijevanje tog osjećaja te je naglasila da blagoslov koji dolazi kroz molitvu i postizanje teško je opisati riječima i izmiče svakodnevnim mjerilima.

U određenom trenutku, Nikola je potpuno posvetio sebe svojoj vjeri i tražio društvo onih koji dijele ista uvjerenja. No, kako je vrijeme prolazilo, shvatio je da je integracija duhovnog života s svakodnevnim životom možda najvažnija stvar koju može postići. Shvatio je da se može održavati duboka duhovnost i vjera bez potrebe za monaštvom, što može biti izazovan životni putU tom teškom razdoblju, Nikola je imao neizmjeranu podršku svoje supruge Bojane, koja je ostala uz njega tijekom svih tih promjena. Priznao je da je ponekad bio strog prema svojoj obitelji jer je bio strastven oko svojih duhovnih uvjerenja i želio je podijeliti tu strast s njima. Međutim, brzo je naučio da duhovnost ne može biti nametnuta drugima i da mu je obitelj najvažnija. Sada pokušava uskladiti svoje obiteljske obveze s dubokim duhovnim uvjerenjima. Iako se nada da će jednog dana moći svoju djecu povesti putem duhovnosti, trenutno mu je obitelj na prvom mjestu.

Bojana nije samo njegova supruga, već i dragocjeni prijatelj i podrška u njegovom životu. Njezin utjecaj na Nikolu ide duboko, a on je izrazio kako mu je ona podigla razinu empatije i ljudskosti. Bojana nije samo supruga, već i sestra i prijateljica, težak zaokret u njegovom životu. Marinkova pjesma dobro opisuje njezinu suštinu, prepoznajući njegovu strast i ljubav te dajući blagoslov kada je Nikola izrazio svoju želju da krene određenim duhovnim putem.

Preporučujemo