Nedavno je Vesna Pešić, poznata političarka iz Srbije, uzdrmala javnost svojim iznenadnim komentarom u vezi s najvećim svjetskim tenisačem svih vremena, Novakom Đokovićem. Nakon što je Đoković ostvario spektakularnu pobjedu na US Openu, Pešić je odlučila podijeliti svoje misli na društvenoj mreži “Twitter”, što je rezultiralo iznenađujućim i kontroverznim izjavama koje su izazvale pravu buru reakcija.

Njezina objava glasila je ovako: “Dosta mi je Đokovića. Osvojio je već 24 Grand Slam naslova, a na posljednjem turniru se suočio s Laslom Đereom kao jedinim protivnikom. Ne zanima me hoće li osvojiti još jedan, s obzirom da sada imamo novu tenisku zvijezdu, Carlosa Alkaraza, koji stvara pravu revoluciju na terenu. Osim toga, smatram da je Đoković primitivna osoba koja nespretno mumla uz glazbu.”Ovaj iznenadni komentar Vesne Pešić izazvao je brojne reakcije i kontroverze, s obzirom na to da je do tada bila poznata kao velika obožavateljica i podržavateljica Novaka Đokovića. Njezin komentar je iznenađujućim promjenama raspoloženja potaknuo žestoke diskusije i podijelio javnost. Stoga je Vesna Pešić odlučila pružiti dodatno objašnjenje svojih riječi kako bi razjasnila svoje stajalište.Na svom Twitter profilu, Vesna Pešić je podijelila svoju motivaciju za objavljivanje kontroverznog komentara o Novaku Đokoviću. Tvrdi da je primila najviše kritika od ljudi koji nisu zaljubljenici u tenis, ali su se osjećali osobno napadnutima zbog svoje povezanosti sa srpskim identitetom, koji često asociraju s Đokovićem. Vesna Pešić također je primijetila da su je kritičari pogrešno predstavili, budući da je dugogodišnja zaljubljenica u Đokovića, dok oni obično prate druge sportove poput nogometa ili košarke.

U međuvremenu, proslavljeni tenisač i bivši Đokovićev trener, Boris Becker, nedavno je dao detaljan intervju za talijanski časopis “Gazeta”. Tijekom intervjua, Becker je dotaknuo niz tema, ali je posebno počeo razgovarati o Đokovićevoj najnovijoj pobjedi na US Openu. Prema Beckerovim riječima, Novak Đoković ima nevjerojatan potencijal koji nema granica, jer izaziva norme starenja i održava neugasivu glad i strast za uspjehom.Becker je otkrio da je Đoković samo tjedan dana prije finala zatražio od svog tima da izradi majice s natpisom “Glad, povjerenje, sigurnost”. Taj zahtjev odražava Đokovićevu predanost postizanju vrhunskih rezultata. Becker je dodao da vjeruje kako će Đokovićeva fokusiranost biti usmjerena na osvajanje Grand Slam naslova jedan po jedan, bez fiksiranja na konačni cilj.

Naglasio je i Đokovićevu izvanrednu sposobnost prilagodbe svom stilu igre ovisno o situaciji na terenu. Iako je poznat kao igrač s osnovne linije, Đoković hrabro donosi odluke poput odlaska na mrežu, serviranja i voleja kako bi nadmašio protivnika, pokazujući svoju fleksibilnost. Becker je također podijelio svoje promišljanje o Đokoviću kao osobnosti izvan terena, napominjući da ima dvije različite strane – onu koju pokazuje tijekom natjecanja i onu izvan terena. Bez obzira na tu dvojnost, Đoković ostaje dobroćudna osoba predana činjenju dobrih djela, uključujući i njegovo filantropsko djelovanje putem svoje Zaklade koja pomaže djeci u potrebi. Istaknuo je i da Đoković uvijek nudi svoju podršku prijateljima koji se suočavaju s teškoćama, što svjedoči o njihovoj dubokoj bliskosti.

Preporučujemo