Biserka Stojković, stanovnica Obrenovca, suočila se s nevjerojatnim izazovima tijekom svog odrastanja i mladosti. Dok se prisjeća svoje prošlosti, njene priče često su ispunjene trenucima tišine, jer se bori da obuzda drhtave ruke i suze koje je guše. Njena priča o životu bila je sve, samo ne obična ili pristojna. To je bila gorčina i nepravda koju je pretrpjela od samog trenutka svog rođenja. Biserkina sudbina činila se predodređenom za tešku i mučnu egzistenciju, a izgledi su joj bili protivni.

Kako je ispričala, njezina majka je bila žrtva silovanja u desetoj godini, a to strašno iskustvo ostavilo je dubok trag na njezinoj obitelji. Kako bi preživjela, prisiljeni su odvojiti majku od nje, prisiljavajući je na seljenje iz jedne udomiteljske obitelji u drugu, što je rezultiralo neprestanim izazovima i patnjom u svakodnevnom životu.Sjeća se bolno ozljeda koje je pretrpjela dok je bila dijete, uključujući ozljede od vruće vode kojom su je polili dok je koristila kahlicu. Najstrašnija iskustva uključivala su rane koje su joj nanesene sabljom na nosu i donjem dijelu tijela. Nedostatak osnovnih potrepština, poput struje i hrane, obilježavao je njezino odrastanje i djelovao kao stalna prepreka u njezinom životu. Uskraćivanje hrane i opskrba tek oskudnom koricom kruha ostavljali su je iscrpljenom i slomljenom.Njezina priča o mukama nije se zaustavila tu; zapravo, samo je eskalirala. U jednom trenutku ponovno je spojena s majkom, da bi joj opet sve bilo oduzeto. Njezina majka, zabrinuta za njezino trpljenje, donijela je odluku koja će zauvijek promijeniti njihov život. Njezina majka, nažalost, odlučila ju je umotati u platno i baciti je u rijeku. No, sudbina je imala drugačije planove jer je taksist intervenirao i spasio je, vraćajući je majci.

Nakon toga, Biserka je smještena u udomiteljsku obitelj, ali tamo su je dočekali novi izazovi. Kuće u kojima je živjela nisu imale struje, što je život činilo još težim. Njeno djetinjstvo bilo je obilježeno oskudicom i patnjom.Uprkos svim tim nevjerojatno teškim okolnostima, Biserka je uspjela pobjeći i započeti novi život. Našla je utočište u blizini Obrenovca, gdje ju je udomila dobročudna žena koja joj je ponudila krov nad glavom. Njihovi životi spojili su se zahvaljujući zajedničkom poznaniku koji je čuo za Biserkinu situaciju i obećao joj zaštitu. Tamo je, u tom novom okruženju, Biserka pronašla ljubav u osobi koja ju je spasila.

Danas, Biserka živi u Obrenovcu sa svojim suprugom i najmlađim sinom. Njezina prva kći živi u Beču sa svojim ocem, s kojim nema komunikaciju zbog zamjerki prema njezinoj drugoj djeci. Unatoč svim izazovima, Biserka se trudi biti prisutna u životima svoje djece, unatoč tome što su neka od njih razdvojena i žive s drugim članovima obitelji.Biserka se suočila s brojnim nedaćama i teškoćama, koje su je dovele do toga da dva puta pokuša okončati svoj život. Srećom, na vrijeme je otkrivena i spašena. Njezin trenutni izazov uključuje traženje zaposlenja, dok je njezin suprug već dugi niz godina zaposlen u JKP-u.

Preporučujemo