Danas u svijetu, ali i kod nas imamo priliku čuti, vdijeti, pročitati ili doživjeti da se bebe redovno po rođenju odbacuju od majke. Neke žene to urade u toku psihićkih problema, neimaštine, a druge jer jednostavno to dijete ne žele.

Dobićemo bebu: uključite i brata ili sestru - GuGu mama&co.

 

 

Nedavno je čovjek po imenu Mark naišao na dvije bebe na Floridi. Oni su bili prvljavi, samo u pelenama, i sjedili su na gomili smeća. Kada se raspitao ko su, ispostavilo s da su dječaci braća i da imaju sedam mjeseci i drugi dječak dvije godine, prenose tamošnji mediji. Njihovi roditelji su zapravo beskućnici i živjeli su u prikolici u obližnjo šumi. Pastor Roni Stjuart i njegova supruga Kristal iz Refuge crkve čuli su za tu djecu i shvatili da pripadaju porodici koja je često jela u narodnoj kuhinji njihove crkve. Uprkos činjenici da Ronnie i Kristal već imaju troje djece, nisu mogli da dopuste da ova dva dječaka ostanu napolju dok se spremala oluja.

22 fotografije braće i sestara - Trudnica - Ringeraja.hr
Ubjedili su nekako roditelje da im dozvole da odvedu dječake na noć da im priušte kupanje, topli dom i hranu. Tada je Kristal shvatila koliko su dječaci zapravo loše. Na njima su bili vidljivi brojni ujedi buba, a koža na nogama im je bukvalno otpadala. Sljedeće nedelje, Roni i Kristal su napuštali misu kada su im prišli roditelji dječaka. Postavljeno im je pitanje koje ih je iznenadilo, a odgovor je svima promjenio živote.

Kako pripremiti dijete na dolazak brata ili sestre?
Pitali su ih da li bi njihovoj djeci dali krov nad glavom, a odmah im je bio potreban odgovor jer im je Centar za socijalni rad prijetio da će im oduzeti djecu. Pristali su, a vremenom su odlučili da usvoje dječake i popunili su sve zakonom propisane papire, a procedura je skoro završena

Preporučujemo