Priča o Mariji Vučković iz zaseoka Vučkovići kod grada Sinja u Hrvatskoj predstavlja inspirativan primer žene koja je pre više od 17 godina počela svoj preduzetnički poduhvat u garaži. Seća se da je tada napravila tačno 88 uštipaka i prodala ih brzinom svetlosti na sinjskim ulicama. Iako je na početku nailazila na podsmeh i kritike, nije odustala od poštenog rada. Danas je postala omiljeni brend na mnogim manifestacijama, a svojim trudom i preduzetničkim duhom stekla je luksuznu vilu sa bazenom. Takođe je neprestano proširivala svoj posao.

Marija je prva osoba koja je počela peći uštipke u uličnoj prodaji u Hrvatskoj i tako pokrenula trend kopiranja njene ideje. Ubrzo je postala preduzetnica i izgradila prvi sinjski penthaus u svojoj kući za odmor, uz grejani bazen, pružajući turističku ponudu tijekom cijele godine. Postala je ambasadorka turizma, a njen sinjski uštipak postao je simbol grada.

Unatoč ismijavanjima i izazovima, Marija se uspešno izborila i razvila svoj posao. Radila je dan i noć, a svojim radom i trudom uspela je izgraditi uspešno preduzeće i ostvariti brojne poslovne prilike. Takođe je postala prva pobednica na takmičenju u kvalitetu sinjskih uštipaka.

Marija je samohrana majka dva sina, kojima je pomogla da nađu pravi put u životu i sada joj pomažu u poslu kad god je to potrebno. Njen posao i trud su je odveli do luksuznog života i poslovne karijere, a ona je postala inspiracija drugima da slede svoje snove i ostvare uspeh.

Preporučujemo