Popularni reper i bivši motivni partner svjetski poznate satrlete Kim Kardašijan, Kanje Vest, već nekoliko sedmica unazad ne prestaje da iznenađuje javnost i medije svojim postupcima i izjavama. Baš iz tog razloga sada su njegovi nalozi na društvenim mrežama, Twiter i Instagram blokirani. Razlog koji je doveo do blokiranja je taj što su njegove antisemitske objave protiv Jevreja bile jedino što je objavljivao u posljednji nekoliko sedmca, a potparoli navedenih društvenim mreža rekli su da je ovaj reper objavljivao poruke i objave, koje ruše pravila njihovih društvenim mreža.

Twitter, Instagram block Kanye West over anti-Semitic posts | Business and Economy News | Al Jazeera
U subotu, kasno u noć, prema arhivi, ovaj reper je napisao da će u brzo krenuti u “defcon3 protiv Jevreja”, što znači da je referenca na ljestvicu stanja spremnosti američke voj*ke, poznatije kao DEFCON. U istom tvitu, koji je sada već uklonjen on je napisao :”Vi ste se poigravali sa mnom, te ste pokušali da ocrnite svakoga ko se protivi vašem planu”.

Ranije ovog mjeseca, on je dobio kritike na nedelji mode u Parizu, jer je nosi majicu iz svoje kolekcije na kojoj je pisalo “White Lives Matter”. To je bio njegov odgovor na pokret “Black Lives Matter”.

Naime, reper Šon Didi Kombs je objavio video na svom nalogu na Instagramu, gdjeje rekao da ne podržava to što Kanje radi i pozvao ljude da ne kupuju majicu. Kako pišu američki mediji, Kanje je na svom nalogu na Instagramu objavio prepisku sa Didijem, te mu je rekao kako njega kontrolišu Jevreji.


Podsjećanja radi, Kanje se u subotu uvečer vratio an Twiter nakon dvije godine pauze,a osim iznošenja svojih stavova, on ove platforme koristi i za vrijeđanje svoje bivše supruge Kim Kardašijan, kao i prozivanjem njene porodice.

Preporučujemo