Unatoč komentarima i mišljenjima drugih, Alka Vuica, u svojih 62 godine, živi svoj život slobodno, neopterećena tuđim sudovima. Ona se uvijek držala vlastitih romantičnih izbora, preferirajući ljubav iznad društvenih normi. Alka je pronašla sreću u odnosu s Arijanom, sinom kojeg je dobila kroz strastvenu ljubavnu vezu. Iako rodom iz Pule, Alka je proputovala bivšu Jugoslaviju, ostavljajući svoj trag od Zagreba do Beograda, a trenutno je nastanjena i aktivna u Sarajevu.

Njen romantični život ostaje u fokusu javnosti, a Alka, hrabra i autentična, nikada nije skrivala svoje ljubavne izbore. Iako je imala vezu s ženom, Alka se nikada nije zaljubila u drugu ženu. Njezine romantične naklonosti usmjerene su prema glazbenicima, umjetnicima, književnicima i čak sportašima u svijetu nogometa.

Svoj prvi ljubavni angažman imala je s bubnjarom Adijem Kraselimovićem iz Srebrnih krila kad je imala samo 18 godina. Nakon toga, razvila je romantičnu vezu s poznatim glazbenikom Goranom Bregovićem, čije joj je pjesme posvetio. Njihova veza bila je praćena medijskom pažnjom. Također je bila povezana s Bajagom, srpskim glazbenikom, kroz pjesme koje joj je posvetio.

Njezin sin Arijan potječe iz veze s srpskim slikarom Vukom Veličkovićem, iako njihova romansa nije trajala. Unatoč burnim vezama, Alka i Arijan su izgradili obitelj i nastavljaju zajedno provoditi vrijeme.

Jedan od njezinih kontroverznijih odnosa bila je navodna veza s oženjenim hrvatskim nogometašem Igorom Štimcem. Ova veza privukla je pažnju javnosti, posebno zbog Igorovog prethodnog braka i obitelji koju je stvorio. Unatoč špekulacijama o nevjeri, Alka ostaje odabrana partnerica u tom dijelu njegove prošlosti.

Alka Vuica ostaje jedinstvena figura među pjevačicama na prostoru bivše Jugoslavije, hrabro slijedeći svoje srce bez obzira na javno mnijenje.

Preporučujemo