Ponovo se susrećemo s nužnošću da Kurir izrazi svoje snažno protivljenje prema igrama u kojima se koriste novinarske glave kao žetoni. U ovom beskonačnom ciklusu, Kurir je ponovno primoran da podigne svoj glas i odlučno istakne svoj stav protiv pretnji nasiljem ili samog nasilja upućenog novinarkama i novinarima, zbog njihovih stavova, reči i pisanja.

Ova temeljna pretpostavka slobodnog i nezavisnog novinarstva predstavlja oslonac demokratskog društva. Ako se borite protiv nasilja bez poštovanja ovog principa, vaša nastojanja su neiskrena, a vi riskirate da budete označeni kao lažni, bez obzira na vašu političku orijentaciju.Linč, kao praksa, i zakonitost, započinje s nekim u masi koji potiho izražava nezadovoljstvo, postepeno otkrivajući svoje stavove, da bi na kraju, prekrivši usta šakom, izneo pretnje. Huškač, poput zečeva, pažljivo osmatra reakcije okoline, strepeći da ne bude napušten u svojim zahtevima, svestan svoje nemoći kao pojedinca.

Recimo, zamislite li Ivana Ivanovića da stane ispred novinara i izrazi svoje mišljenje licem u lice, umesto da to radi prikriveno putem društvenih mreža? Nažalost, on se priklonio srpskoj opoziciji, iako sebe smatra proevropskim, dok istovremeno tvituje uvredljive komentare.Ova simbioza između Ivana Ivanovića i stranaka koje teže vrednostima građanskog društva je zanimljiva. Ivanović nalazi zaklon u masi, a stranke ga tolerišu iako iznosi stavove koji bi druge opravdano osudile. Ivanović se u svojim emisijama ruga manjinama, širi šovinizam i homofobiju, stvarajući atmosferu koja podstiče nasilje.

Spektar njegovih meta je širok, ali zajedničko im je što ne mogu ili ne žele da mu uzvrate. Ivanović, iako se nekad izdavao za novinara, bio je primoran odustati od te ambicije zbog brutalnih komentara nesuđenih kolega. Za novinarstvo, čak i u Srbiji, potrebni su bar minimum morala, dara i inteligencije, a Ivanović ne poseduje ni trunke tih kvaliteta. Stoga, često je meta vlastitih uvreda.Nažalost, Ivanovićev nedostatak empatije prema siromašnima ostaje evidentan, a njegova ruganja devojčicama koje poštuju blogerku Zoranah su zabeležena. Ivanović ne skriva prezir prema onima koji nisu deo njegovog društva i koji nemaju sličan način života.

Ovaj voditelj humorističke emisije često koristi uvredljive izraze poput “klošara”, “pizdi”, “dna dna” i “govana” u svojim tvitovima. Očigledno je da mu nedostaju intelektualne sposobnosti, pa se drži tih četiri fraze, ponavljajući ih bez štednje.Kada se oseća moćnim, Ivanović se razmahne, pokrećući kampanje mržnje, kao što je bio slučaj pre četiri godine protiv mlade novinarke. Čini se da mu je sada netko netačno saopćio da će novi izbori dovesti do promene vlasti, što ga ponovno čini arogantnim.

U njegovim nedavnim tvitovima, Ivanović krivi novinare i urednike za “zlo, poniženje i bezakonje” u društvu, ignorirajući šire društvene i političke kontekste. Njegova frustracija i fascinacija prema ljudima koji umeju da pišu proizlaze iz očite nemoći i mentalne ograničenosti.U zaključku, Ivanovićevi postupci ilustruju ozbiljne nedostatke u njegovom karakteru, a njegova nesposobnost da se izrazi suptilno i konstruktivno dodatno otežava ozbiljnost njegovih komentara.

Preporučujemo