Porodice koje su bili uverene da su ostaci njihovih preminulih najmilijih bili dostojno kremirani ili sahranjeni, suočene su s užasavajućom istinom nakon što je istraga nad pogrebnim preduzećem “Povratak u prirodu” u Koloradu otkrila da su tela pokojnika bila ili naslagana jedna na druga ili razložena unutar prostorija preduzeća.

Iako su porodice čak i preuzimale pepeo svojih najmilijih, istraga je rasvetlila jezivu stvarnost. Vlasnici pogrebnog preduzeća, bračni par Keri i Džon Halford, iz Kolorada, uhapšeni su početkom oktobra nakon što su vlasti intervenisale zbog finansijske nestabilnosti “Povratka u prirodu” i neprijatnog mirisa koji je širio od tih prostorija.Ostaci gotovo 190 ljudi, među kojima su neki preminuli još 2019. godine, pronađeni su naslagani ili razloženi unutar preduzeća, izazivajući šok i tugu među porodicama preminulih. Identifikovano je 110 pokojnika, dok su ostaci 25 vraćeni njihovim porodicama.

Pozivajući se na optužbe za krađu, pranje novca, falsifikovanje i zlostavljanje leševa koje je lokalni tužilac nazvao “apsolutno šokantnim”, istražitelji su otkrili da su Halfordovi propustili plaćanje poreza, bili su iseljeni s imanja, te pokrenuli tužbu zbog neplaćenih računa s krematorijumom koji su prestali s radom sa njima prošle godine.Uhapšeni bračni par suočava se s 190 tačaka optužbe za zlostavljanje leševa, pet za krađu, četiri za pranje novca i 50 za falsifikovanje. Takođe su optuženi za ilegalni prelazak državnih granica u pokušaju bekstva od pravde.

Ogorčena majka, Kristina Pejdž, koja je bila uverena da nosi pepeo svog sina Dejvida (20) na konferenciji za novinare izrazila je zahvalnost vlastima što su sprečile par da nastavi sa zloupotrebom tela preminulih. Pejdž je sada svesna da su ostaci njenog sina bili zanemareni četiri godine, što je opisala kao najstrašniji osećaj u njenom životu.

Preporučujemo