Nesvakidašnja pljačka se dogodila u Monte Ksrlu. Naime, kako prenose italijanski mediji, plan je bio sprema ni razdrašen još u junu ove godine, kaa je prodavca nakita pozvao čovjek oji je imao i izrazio želju da bude posrednik u kupovini u ime stranih kupaca.Filmska pljačka u Monte Karlu: Srbin dio ekipe lopova koji su ukrali dijamante vrijedne 1.3 miliona evra - Faktor magazin

– Nakon telefonskog razgovora između njih, usledili su brojni sastanci i večere u Milanu, gde su posrednici i kupci – Hrvat i Rumunka – razgovarali o kupovini serije dragulja. Prvi pokušaj krađe desio se u hotelu u Rimu, ali nije bio uspešan. Osumnjičeni su taj sastanak s prodavcem iskoristili da pridobiju njegovo poverenje – navodi izvor lokalnih medija.

– Tako je policija nazvala prevaru koja se obavlja uplatom lažnih novčanica, a koja se pokazala korisnom za kriminalce – podvlači izvor.

Ipak, ova grupa je mjesec dana kasnije s prodavcem nakita ugovorila još jedan sastanak u jednom luksuznom hotelu u Rimu.

Udružili se Srbin, Hrvat i Rumunka: KAKO JE “TRIO” U MONTE KARLU UKRAO DIJAMANTE VRIJEDNE MILION EURA | NajPortal.ba

– Državljanin Hrvatske predstavio se zlataru kao mušterija iz Rusije, dok je Rumunka tvrdila da je stručnjak za drago kamenje i njen zadatak je bio da izabere robu. Njih dvoje su se s prodavcem dogovorili da kupe pet dijamanata za 1.346.000 evra. Dok je „ruski kupac“ stajao za šankom, zamolio je prodavca da otprati Rumunku do hotelske sobe kako bi mogla da proveri autentičnost dijamanata. Kada je ušao u sobu, prodavac je stavio dragulje na krevet i žena je izabrala pet od šest. One koje je odabrala stavila je u somotnu kesu boje karamele i zalepila je lepljivom trakom, tražeći od prodavca da joj donese olovku da zapečati omot – objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Rumunka je tada iskoristila nepažnju prodavca prema njoj.

Zamenila je prave dijamante lažnim i pozvala zlatara da ih vrati u sef u sobi. Potom su zajedno sišli u predsoblje i pridružili se „ruskom kupcu“, koji je u međuvremenu izašao iz hotela da donese torbu u kojoj su bili evri u apoenima od 200 evra. Taj novac su predali prodavcu i otišli. Međutim, zlatar je ubrzo shvatio da je novac lažan i odmah otrčao u sobu da proveri šta je s dijamantima. Tada je shvatio da su zamenjeni lažnim – podvlači izvor italijanskih medija.

Policija je odmah pokrenula istragu za osumnjičenim i uspjela ubrzo da ih identifikuje. Službenici su upali u njihov stan gdje su zatečeni Srbin i vremešni Italijan.

Srbin umešan u krađu dragulja u Monte Karlu | Info | Crna hronika

– U stanu su nađeni skupoceni satovi, dragulji, ali i materijal koji su koristili tokom prevare. Takođe, Srbin i Italijan imali su lažna dokumenta i falsifikovane pečate. Sumnja se da su i oni imali određenu ulogu u pljački, budući da su bili u stanu uhapšenih. Veruje se da je Srbin bio zadužen za izrađuje lažna dokumenta – kaže izvor medija.

Preporučujemo