Tragičan događaj potresao je selo Držanovac kod Žitorađe, gde je Stefan Dž. (21) osumnjičen za ubistvo svog rođenog brata Ninoslava (27) nakon svađe koja se odigrala na Badnje veče, u njihovom dvorištu. Ovozločinu je obeležila porodična tragedija koja je ostavila trajan pečat na živote njihovih najbližih.

Prema izveštajima, zločin se dogodio nakon povratka obojice braće iz sela sa badnjacima. Stefan je, prema svedočenju supruge stradalog Ninoslava, prvo pokušao nožem da napadne njihovog zajedničkog prijatelja, ali je ovaj uspeo da se otrgne i pobegne. Nakon neuspelog napada nožem, Stefan se okrenuo ka svom rođenom bratu i uzeo sekiru, kojom ga je udario u glavu, izazivajući smrtonosne povrede.

U trenutku tragedije, u kući su bile obe supruge i baba Slavica, koja ih je odgajala, kao i deca obojice braće. Očajna supruga stradalog Ninoslava, Tanja, svedoči o brzom i brutalnom napadu koji se odigrao u njihovom dvorištu. Sve se dogodilo vrlo brzo, bez mogućnosti da bilo ko od prisutnih reaguje. Udarcem sekirom u potiljak, Stefan je svog brata Ninoslava ostavio bez života. Potresena Tanja svedoči da je Stefan, nakon što je izvršio zločin, seo pored ubijenog brata i zaplakao.

Porodično okruženje opisuje Stefana kao svađalicu i prgavog čoveka, dok je Ninoslav bio poznat po vrednosti i domaćinskom duhu. Tragedija je ostavila snažan emotivan udarac, posebno jer je Stefan bio nasilan i prema svojoj supruzi Violeti A., prema svedočenju okoline.

Policija je brzo reagovala na lice mesta, a Stefan je uhapšen, podvrgnut meri policijskog zadržavanja do 48 sati. Nakon isteka ove mere, predviđeno je saslušanje Stefana u Višem tužilaštvu u Prokuplju. Ovaj tragičan događaj ostavlja zajednicu u šoku, a najbliži se suočavaju s bolnim pitanjem kako nastaviti dalje posle gubitka voljenog člana porodice i suočiti se s pravnim posledicama zločina.

Preporučujemo