Prenosimo vam neobičnu priču koja je šokirala mnoge, u životu treba biti human i ne treba biti sebičan, kada smo u mogućnosti nekome pomoći trebalo bi to i uraditi iako se u današnjem svijetu ovakve vrijednosti ne cijene mnogo.

Vijest koju vam danas prenosimo je iznenadila javnost i mnogi su ostali šokirano da se ovakvo nešto dogodilo jer je potpuno neprimjereno u skladu s onim što se propagira. Slučaj datira iz sada več davne 2017. godine kada je mladi bračni par dobio dijete i odlučio da ga krsti. Čitava situacija odvijala se u Hrvatskoj i dolazi iz Rijeke, kada je slučaj prvi put izašao u javnost zgrozio je mnoge čitaoce a komentari su naprosto “pljuštali”, veliki dio tih komentara bio je negativnog konteksta i izjavili da se krši sa svim smjernicama crkve.

Krštenje je po tradiciji i religiji neophodno nakon rođenja djeteta i izvodi se kako bi se oprali grijesi i ulila Božja milost na djetetovu dušu, to su darovi koji se dobivaju pri rođenju i ne treba ih odbiti. Kada je ovaj bračni par odlučio krstiti svoje dijete naišli su na nevjerovatnu situaciju, otac djeteta Nenad je pitao sveštenika nekoliko pitanja u vezi krštenja.

“Hteo sam da ostavim dobrovoljni prilog, ali ovo je stvarno previše. Pre godinu dana smo supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo na njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštanika da bi zakazao termin, međutim, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara” – započeo je Nenad.

Ističe da mu nije bilo žao novca i da bi platio ali naprosto nije mogao vjerovati da je dobio ovakav odgovor od sveštenika, iako cifra je poprilično velika pa je njegov prijatelj rekao da to ne radi ni u ludilu i da ode u drugu crkvu što je Nenad na kraju i uradio.

“Odlučio sam da se raspitam kod ostalih sveštenih kolika je “tarifa”, pa da vidim gde je najjeftinije jer sam stvarno hteo da krstim svoju decu. Uputio sam se tamo, nisam se previše nadao, ali nisam imao šta da izgubim. Ispostavilo se da je moj prijatelj bio u pravu, sveštenik nije hteo da uzme novac. Rekao mi je: “Ikona je tamo, ako želite vi ostavite novac kao dobrovoljni prilog i to je to” – dodao je.

Preporučujemo