Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, svi smo u mogućnosti da veoma lako pristupimo širokom spektru informacija koje nas interesuju. U samo nekoliko klikova, možemo saznati o mnogim fascinantnim događajima i situacijama koje su se desile širom sveta. Nedavno se dogodio neverovatan incident u Pakistanu, gde se, prema mnogima, i dalje praktikuju primitivni običaji.

U toj zemlji, kao i u mnogim drugim delovima sveta, rođenje muškog deteta se često slavi više nego rođenje devojčice, jer se sinovi smatraju nastavljačima porodične loze i tradicije. Jedna žena, koja je već ranije rodila tri ćerke, bila je u očaju kada su joj u bolnici saopštili da će opet dobiti devojčicu. Odlučila se obratiti samozvanom iscelitelju koji je tvrdio da može izvesti obred kako bi osigurao da rodi muško dete.

U strašnom činu očaja, iscelitelj je zakucao ekser u glavu ovoj ženi, samo nekoliko milimetara iznad njenog mozga. Nakon nekog vremena, žena je konačno potražila medicinsku pomoć u bolnici u severozapadnom gradu Pešavaru. Tek tada je odlučila pokušati izvući ekser iz glave koristeći kliješta, ali bez uspeha.Lekari su na kraju uspeli ukloniti ekser iz njene glave, potvrdivši da je žena pretrpela nepodnošljive bolove. Na snimcima je jasno vidljivo da je ekser koji je probio njeno čelo bio dugačak pet centimetara i da je čudesno promašio mozak.Policija je brzo obaveštena o ovom incidentu, iako je žena prvobitno tvrdila da je sama sebi nanela povredu. Kasnije je, ipak, priznala da joj je to učinio iscelitelj. Ovaj bizaran događaj baca svetlo na ozbiljne probleme i opasnosti koje mogu proizaći iz primitivnih običaja i neodgovornih postupaka samozvanih iscelitelja.

 

 

 

 

 

Preporučujemo