Nestanak istaknutog pevača narodne muzike, Dušana “Duška” Kostića, ostaje nerešena zagonetka koja intrigira javnost već više od dve decenije. Od 1996. godine, Dušan Kostić je praktično nestao bez traga, ostavljajući ovu priču obavijenu gustim velom tajne, a istina i dalje ostaje nedokučiva.

Aleksandra Prijović, poznata po svojoj harizmi i izvanrednom pevačkom talentu, često očarava svojom izvedbom pesme “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja”. No, iza ove numere skriva se tužna priča o samom autoru pesme, Dušanu Kostiću, koji je ne samo otpevao, već i duboko proživeo njen sadržaj. “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” postala je sinonim za Dušanovu emotivnost i izuzetno interpretativno umeće.

Tragični dan 13. maja 1996. godine ostao je urezan u sećanju mnogih. Na Pančevačkom mostu u Beogradu, odigrala se nesrećna sudbina Dušana Kostića. Tog dana, pevač je, prema nezvaničnim izveštajima, doneo odluku koja će ostaviti svet u šoku – skočio je sa mosta, okončavši svoj život.

Ipak, treba napomenuti da ova verzija nikada nije dobila zvaničnu potvrdu, a mnogi ostaju skeptični u vezi s tom pričom. Ova tragedija šokirala je mnoge, jer je Dušan bio talentovan pevač sa obećavajućom budućnošću. Mediji su brzo izveštavali o ovom događaju, opisujući kako je Dušan “viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, a njegovo telo nikada nije pronađeno.”

Dušanova interpretacija pesme “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” dobila je novu, duboko emotivnu dimenziju nakon ovog tragičnog događaja. Pesma je postala neka vrsta memorijala za Dušana, podsećajući sve na njegovu nesrećnu sudbinu, a Aleksandra Prijović ju je ponovo oživela svojom interpretacijom.

Iako se ovaj slučaj nikada nije rasvetlio, nagađanja i sumnje prate i Dušanovu suprugu, takođe pevačicu, Nevenku “Nenu” Kostić. Međutim, ona nikada nije javno progovorila o ovom misterioznom nestanku, jer brine za bezbednost svojih ćerki i boji se mogućih odmazda od strane nepoznatih ljudi.

Na mestu nesreće su pronađeni lični dokumenti Dušana, kao i njegova torbica. Međutim, i ovaj aspekt priče obavija tajna. Torbica i dokumenti bili su potpuno suvi, što budi sumnju u tvrdnje da je Dušan skočio u reku. Takođe, njegovo telo nikada nije pronađeno, što dodatno komplikuje istinu o ovom misterioznom nestanku.

Nekoliko dana nakon tragedije, stiglo je kratko pismo na adrese gospođe Nevenke i kuće Duškovih roditelja u Leskovcu. Pismo je sadržalo reči: “Mnogo vas volim, oprostite mi.” Na koverti nije bilo potpisa ni pečata, ostavljajući prostor za brojne teorije i spekulacije o sudbini Dušana Kostića.

Ova tajanstvena priča o nestanku poznatog pevača ostaje nerazjašnjena, izazivajući mnoga pitanja i spekulacije. Porodica, prijatelji i obožavaoci nastavljaju tražiti odgovore o tome šta se zaista dogodilo tog sudbonosnog dana 1996. godine i šta se skriva iza ovog misterioznog nestanka.

Preporučujemo