Snažno nevrijeme pogodilo je dijelove Bosne i Hercegovine.

U Banjoj Luci nevrijeme je bilo praćeno olujnim udarima i tučom, au Modriči je padala tuča krupna kao kugla.

Još nema podataka o šteti koju je nevrijeme pričinilo.

Diljem Bosne i Hercegovine izdat je crveni alarm zbog proglašenog jakog nevremena. Hidrometeorološki zavod Republike Srbije izdao je upozorenje na lokalne nepogode zbog obilne padavine u Srbiji za ponedjeljak.

– U ponedjeljak će biti nestabilno uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom, a vjetar će se veći dio dana kretati od jugozapada prema sjeveru i sjeveroistoku. U izvješću se navodi da se lokalne nepogode očekuju jake (izraženije na zapadu i sjeveru), s više kratkotrajnih oborina, a ponegdje s tučom i jakim vjetrom.

BONUS:

Vaši će se ručnici s vremenom stvrdnuti: učinite to i bit će mekani kao na dan kada ste ih kupili

Svi znamo da ručnici, pogotovo oni koji nisu najbolje kvalitete, mogu postati tvrdi nakon višestrukog pranja. To se događa iz nekoliko razloga.

Prvo, kada kupujete nove ručnike, trebali biste znati da su tretirani silikonskim premazom, što ih čini mekšim nego što zapravo jesu. Ovaj premaz djeluje kao regenerator, čineći vlakna glatkijima. Tek kada isperete ovaj premaz znat ćete koliko je ručnik zapravo mekan

Previše deterdženta još je jedan čest uzrok krutih ručnika. Možda mislite da poboljšava snagu čišćenja, ali to samo uzrokuje nakupljanje viška pjene i ostataka deterdženta na vašim ručnicima, uzrokujući da postanu kruti i da se osjećaju krutim.

Metode sušenja također mogu uzrokovati ovaj problem. Ako često stavljate ručnike na radijator da se osuše, toplina može oštetiti završni sloj i učiniti ručnike grubljima na dodir. Ključno pitanje je: Kako tvrdi ručnik ponovno učiniti mekim?

Prvo, prestanite koristiti omekšivač prilikom pranja jer može ostaviti sloj na površini ručnika i učiniti ga manje upijajućim. Također, umjesto deterdženta za pranje rublja upotrijebite šalicu octa.

To možete raditi pri svakom drugom pranju, ili u oba slučaja jednom mjesečno, i to će osvježiti vaše ručnike i ujedno ih očistiti.

Ručnike je najbolje prati odvojeno, koristeći otprilike polovicu preporučenog deterdženta. Ne ostavljaju mrlje tako lako kao druga odjeća, pa im nije potrebno toliko deterdženta. Jutarnji list piše da će ručnike omekšati i sušenje u sušilici za rublje, ali oprez: nikada ne sušite na najvišoj temperaturi jer tako možete oštetiti pamučna vlakna

Preporučujemo