Nakon što je tijekom proteklih nekoliko dana uzaludno pokušavala utonuti u san, jedna žena, koja je ostala anonimna, odlučila je potražiti stručnu medicinsku pomoć u bolnici. Njezino očajničko stanje postalo je nevjerojatno kad su joj liječnici otkrili da se u njezinom uhu skrivala neželjena gostija – pauk koji je unutra boravio nekoliko dana prije nego što je napokon uklonjen.Ova neidentificirana žena ima 64 godine i dolazi iz Tajvana. Početkom travnja, počela je osjećati čudne senzacije u svom lijevom uhu, uključujući šuštanje, škljocanje i čak povremene pokrete. S vremenom, ove neobične pojave postale su toliko iscrpljujuće i frustrirajuće da je konačno odlučila potražiti pomoć stručnjaka.

Tijekom liječničkog pregleda u njezinom ušnom kanalu, otkriven je prisutnost malenog pauka. Taj pauk se, čini se, udobno smjestio u njezino uho, čak odbacivši svoj zaštitni oklop kako bi se udobno smjestio.Prema izvješću NBC Newsa, dr. Tengcin Vang, koji vodi Odjel za otorinolaringologiju u gradskoj bolnici Tainan, izvijestio je da su liječnici bili prisiljeni koristiti posebnu cijev kako bi pauka i njegov egzoskelet izvadili iz ušnog kanala ove neimenovane 64-godišnjakinje.

Žena je, kao što smo već spomenuli, počela osjećati čudne senzacije u svom lijevom uhu još od početka travnja. Kako je vrijeme prolazilo, šuštanje, škljocanje i povremeni pokreti postali su nesnosni, a ona se konačno obratila stručnjacima za pomoć. Liječnici su otkrili da se mali pauk smjestio u njezino uho, ostavivši svoj zaštitni omotač iza sebe.Dr. Vang je apelirao na javnost da bude oprezna i da potraži medicinsku pomoć ako iskusi slične simptome.

Prema istom liječniku, dr. Tengcinu Vangu, koji trenutačno vodi Odjel za otorinolaringologiju u gradskoj bolnici Tainan, uklonjeni pauk bio je iznimno malen, svega dva do tri milimetra. Zbog svoje veličine, žena nije osjećala ozbiljniju nelagodu. Međutim, unatoč tome što je ovaj slučaj izazvao mnogo pažnje, dr. Vang nije imao prethodnog iskustva s ovakvim neobičnim slučajevima, pa je odlučio dokumentirati ga u izvješću koje je kasnije objavljeno u New England Journal of Medicine.

Dr. David Kasl, medicinski stručnjak za otorinolaringologiju u ORL bolnici za sinuse i alergije na jugu Floride, komentirao je fotografije pauka koje je dr. Vang uklonio iz pacijentkinjinog uha kao “nenormalne i uznemirujuće”. Ipak, napomenuo je da stručnjaci za uho, nos i grlo često se susreću s mnogim sličnim slučajevima kukaca ili drugih člankonožaca u ušima svojih pacijenata tijekom svoje profesionalne karijere.

Vanjski zvukovod je tanka i osjetljiva kožna membrana koja oblaže unutarnji uho. Zbog svoje iznimne osjetljivosti, čak i najmanji osjećaj puzanja ili škakljanja može biti iznimno neugodan, objasnio je dr. Kasl. U svom nedavnom izvješću, dr. Vang je predložio korištenje lidokaina ili etanola za uklanjanje većih insekata, kako bi se spriječilo daljnje oštećenje uha. Važno je napomenuti da ova metoda ne bi trebala biti primijenjena ako postoji perforacija bubnjića, no samostalno prepoznavanje takvog stanja može biti izazovno, upozorava portal “New York Post”.

Preporučujemo