Snimak zadnjih 10 sekundi himne pokazao je da su se Harijeve usne pomjerale malo ili nimalo dok su ostali članovi kraljevske porodice oko njega jasno pjevali “Bože čuvaj kralja”. Princ Hari se ponovo našao na udaru kritika pošto nije do kraja otpjevao novonastalu himnu Velike Britanije, koja je posvećena njegovom ocu, kralju Čarlsu III. Princ je optužen da je pokazao “potpuno, nepoštovanje prema svom ocu” tako što je navodno prestao da pjeva “Bože čuvaj kralja” u palati u Vindzoru.

Britanski mediji: Princ Čarls priznao princu Hariju da mu nije biološki otac
Harijeva biografkinja, Angela Levin, bila je među mnogima koji su retvitovali snimak na kome se naizgled prikazuje vojvoda od Saseksa (38) stisnutih usana dok oni oko njega pjevaju himnu u znak počasti njegovom ocu. Prikazao je kralja Čarlsa III kako se bori sa suzama dok se u Vestminsterskoj opatiji orilo “Bože čuvaj kralja”.

U kakvim su odnosima princ Čarls i Hari | Wanted
Kralj nije otpjevao himnu, pošto mu je ista i posvećena – a izgleda ni njegov sin Hari, koji je prikazan kako stoji odmah iza njega, kako gleda naprijed naizgled zatvorenih usta tokom posljednjih 10 sekundi odavanja počasti.

Snimak posljednjih 10 sekundi himne pokazao je da su se Harijeve usne pomjerale malo ili nimalo dok su ostali članovi kraljevske porodice oko njega jasno pjevali “Bože čuvaj kralja”. Prije snimka iz krupnog plana, iz šireg ugla prikazani su svi članovi kraljevske porodice kako pjevaju himnu u znak počasti Harijevom ocu, kralju Čarlsu III.

Kraljica supruga Kamila je očigledno pjevala novu himnu do kraja, kao i Čarlsova sestra, princeza Ana i njen suprug, viceadmiral Timoti Lorens. Kraljev brat Endru je takođe pomjerao usta u kadru, kao i njegove kćerke iza njega.

“Potpuno, nepoštovanje njegovog oca, nacije, krune i monarha”, napisao je britanski veteran Majk Marfi na Tviteru sa nizom bjesnih emotikona. “Oduzmite mu sve kraljevske titule i novac. Koliko će ga onda Netfliks željeti”, napisao je ovaj veteran.

Drugi su takođe insistirali da je Hari jasno omalovažavao svog oca, koga je okrivio da mu je donio “bol i patnju” – što je na kraju dovelo do njegove odluke da pobjegne u Kaliforniju sa suprugom glumicom.

“Ne bi mogao više da bude nepoštovan da je pokušao”, napisao je jedan muškarac na Tviteru, dok je drugi primjetio kako mora da je “užasno neprijatno kada je kralj tvoj tata, a ti sjediš odmah iza njega”.

Preporučujemo