Influencer na društvenim mrežama, posebno na TikToku, postao je izuzetno popularan nakon što je podijelio svoje šokantno iskustvo tijekom ljetovanja u Hrvatskoj. Njegov video koji opisuje nevjerojatni incident u Jadranskom moru munjevito je postao viralan, izazivajući brojne reakcije.U svom emocionalnom postu, influencer je podijelio svoje traumatično iskustvo tijekom kupanja u moru. Unatoč prisutnosti luksuznih brodova i jahti u blizini, odlučio je zaroniti u vodu. No, ono što je naišao premašilo je sva njegova očekivanja. S puno uzbuđenja i nevjere u glasu, opisao je svoj susret s, kako je tvrdio, ljudskim izmetom u vodi. Bio je šokiran i zgrožen spoznajom da je netko imao bezobzirnost obavljati nuždu u vodi u kojoj je plivao. Čak je primijetio ostatke hrane, poput kukuruza, među tim neugodnim tragovima.

TikTok video brzo se proširio internetom, prikupivši više od pet milijuna pregleda i gotovo milijun lajkova. Dok su neki korisnici smatrali influencerovu priču zabavnom, drugi su ga ismijavali. Nedavni komentar na videu glasio je: “Dobrodošli u Hrvatsku”. Ovo iskustvo nas podsjeća na to da se neugodni trenuci na plaži mogu dogoditi bilo gdje tijekom putovanja. No, također naglašava važnost očuvanja čistoće i higijene u javnim prostorima, uključujući plaže i oceane.Nažalost, ovo nije izoliran incident u Hrvatskoj. Nedavno je Dubrovačko-neretvanska županija izvijestila o onečišćenju mora bakterijama Escherichia coli i crijevnim enterokokama na plaži Pod zidina na Korčuli, što je rezultiralo zabranom plivanja. Nadalje, grad Dubrovnik je potvrdio prisutnost fekalija u uvali Sumartin na snimci objavljenoj na njihovom portalu nakon obilnih oborina.

Upravni odjel gradonačelnika Dubrovnika putem e-pošte potvrdio je prisutnost fekalija i provodi istragu kako bi identificirao izvor problema. Trenutno se snimaju kanali na području Babinog kuka kako bi se utvrdilo tko je ilegalno spojio oborinske vode na fekalni kolektor, što je rezultiralo izlijevanjem tijekom obilnih kiša.Nakon identifikacije izvora problema i isključenja oborinskih voda iz fekalnog kolektora, rješava se problem izlijevanja otpadnih voda iz kolektora, kao što se dogodilo 28. srpnja, što potvrđuje informaciju koju nam je prenio Igor Legaz.

Preporučujemo