“Pretukli su ga uoči Nove godine, nije je ni dočekao. Umesto da slavimo, mi sahranjujemo mog brata, legendu od čoveka. Nije što je moj brat, ali zaista je bio duša od čoveka. Da je mogao svima bi pomogao, svi ga znaju po dobrom srcu. Mrava ne bi zgazio”, rekao je Saša Morar, brat od ujaka Dragomira J. (45), poznatog kao Gile iz Starčeva, koji je preminuo nakon što su ga brutalno pretukli mladići uoči dočeka Nove godine u Pančevu. Nesrećni Dragomir je pretrpio ozbiljne povrede, smrskanu lobanju i kičmenu moždinu, te je nakon gotovo celonedeljne borbe lekara, preminuo na Božić.

“Bez obzira na to što smo i ja i moji prijatelji kao deca imali svoje nesuglasice i tuče, nikada nismo mogli ni pomisliti da će nekoga tako bezdušno i brutalno ubiti. Ne znam šta se dešava s ovim generacijama, ovo je prevršilo svaku meru. Nemam reči stvarno, ovo više nije normalno. Iako Dragomir nije bio oženjen, voleo je život i decu. Svi su ga obožavali. Bio je dobar čovek”, istakao je Saša. Dodao je i da su uhapšeni mladići, koji su brutalno pretukli njegovog brata, sa teškim povredama ostavili napolju da se smrzne.

Podsetimo, stravičan zločin se dogodio 31. decembra, samo sat vremena pred doček Nove godine. Dvojica mladića, stara svega 19 i 22 godine, brutalno su prebila Dragomira i zatim ga ostavila da umre u grmlju, pokušavajući pritom i da ga opljačkaju.

“Dragomir je taj dan radio i posle posla svratio u jednu kafanu kod Zelene pijace u Pančevu, kako bi uoči dočeka popio neko piće, a zatim otišao kući. Za njegov sto su sela dvojica tinejdžera. Neki pričaju da su mu tražili da im plaća pića i da je brutalno pretučen kad je odbio, dok neki kažu da su na smenu plaćali ture, ali da je svađa izbila oko nekih četiri vinjaka”, ispričala je jedna od Dragomirovih prijateljica. Ovaj tragičan događaj pokazuje potrebu za ozbiljnim preispitivanjem bezbednosti u zajednici i snažnim merama zaštite od nasilja. Takođe, naglašava potrebu za angažovanjem u prevenciji i edukaciji mladih kako bi se sprečilo nasilje i očuvala bezbednost u društvu.

Preporučujemo