Veljko Belivuk, kojem se sadrugim članovima njegove krimi*alne 0rganizacije sudi za minimalno sedam u*istava, je vozio blindirani BMW, koji je toliko snažan da je mogao da izdrži čak i udar zolje. Naime, riječ je o modelu čija cijea iznosi oko 300 000 eura , i ima šesti stepen zaštite, pa je tako prakktično neuništiv. O kakvom je autu riječ govori i to da tako zaštićeno auto nema čak ni sprski predsjednik Aleksandar Vučić. On je navodno specijalno urađen u Turskoj za Belivuka i to preko tamošnjeg klana koji je vođu škaljaraca Jovana Vukotića, u*ijenog 8. septembra, izdao kavčanima.

AUTO SMRTI VELJE NEVOLJE: Težak 7 TONA, može da izdrži udar zolje - ovako  izgleda Belivukova blinda (
Veljko Belivuk, kako sumnjaju istražitelji, u tom BMW obavljao je najpovjerljivije razgovore oči u oči s najbližim saradnicima, ugovarao li*vida*ije i transporte dro*e.

– Turski stručnjaci su napravili takav stepen zaštite da se signal mobilne telefonije prekida čim se vrata zatvore. Na taj način je mogao bez bojazni od prisluškivanja da razrađuje kr*ave planove. BMW je težak čak sedam tona pa je policija morala da pozove specijalnu dizalicu da bi ga prebacila na parking Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom – kaže izvor iz istrage.

pink.rs | VELJA NEVOLJA VOZIO BMW SPECIJALNO NAPRAVLJEN ZA NJEGA: Zver od 7  tona može da izdrži udar zolje i HEMIJSKI NAPAD
Na prvi pogled automobil se ne razlikuje od standardnog modela, ali je to samo varka za potencijalne napadače. Ceo je obložen čeličnim oklopom, debljine 10 centimetara, uz preklapanja na svakoj ploči i ivicama da bi se do maksimuma povećala zaštita. Na zvaničnom sajtu poznatog nemačkog proizvođača automobila navodi se da je standardni tip ovakve blinde zaštićen i od eksplozije TNT do 15 kilograma na udaljenosti od četiri metra.Blindirani BMW pokušali podići dizalicom. Supruga desne ruke Velje Nevolje  izašla u bundi | 24sata

– Masivna aluminijumska ploča ispod vozila štiti motor i šasiju od eks*lozivnih naprava kao što su ručne bom*e. Vozač i putnici u autu su potpuno bezbedni čak i prilikom najopasnijih napada jer oklop ne može da probije ni protivtenkovska granata. Takođe, standardni prozori su zamenjeni staklom koje je ojačano polikarbonatom debljine 33 milimetra – precizno pojašnjava izvor iz istrage.

Preporučujemo